Ir dar vienas labai lengvai pagaminamas užkandis prie vyno ar alaus. Ne tik lengvai pagaminamas, bet labai skaniai suvalgomas ir greitai išnykstantis nuo stalo.
250 g sluoksniuotos tešlos
6 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
1 česnako skiltelės
1 VŠ aliejaus nuo pomidorų
3 VŠ tarkuoto parmezano
kelių baziliko lapelių
1 kiaušinio trynio sumaišyto su 1 VŠ vandens
Paruošimas:
- Tešlą atsišildome pagal ant pakelio nurodytas instrukcijas (aš vis pamirštu ją išimti iš anksto iš kameros).
- Saulėje džiovintus pomidorus nuvarviname ir smulkiai supjaustome.
- Sumaišome smulkintus pomidorus, išspaustą česnaką, sūrį, aliejų, smulkintus baziliko lapelius.
- Iškočiojame tešlos lakštą ploniau. Ant viršaus tolygiai paskleidžiame įdarą.
- Lakštą išilgai iš abiejų pusių susukti iki vidurio, t.y. imame vieną kraštą, susukame standžiai iki vidurio, tada kitą kraštą iki to pačio vidurio.
- Vyniotinį patepame trynio ir vandens plakiniu.
- Vyniotinį supjaustome 1 cm storio riekelėmis ir dedame jas į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus (~ 10-15 min.)
- Atvėsiname ant grotelių.
Skanaus!
Šaltinis: Sonatinos receptai SM
O tešla mielinė sluoksniuota ar bemielė?
AtsakytiPanaikintiTą kartą naudojau bemielę.
Panaikinti