2011 m. liepos 27 d., trečiadienis

Troškinta vištiena su pievagrybiais



Tai vienas iš nedaugelio mano pačios, ne pasiskolintų, receptų šiame bloge. Iš galvos. Skanu labai. Ir paprasta. Mėsytė minkštutė, tiesiog tirpsta burnoje (tiesą sakant, aš visada taip marinuoju). Už šią vakarienę gavau pagyrimo raštą :D Kiekių nerašau, nes viskas labai paprasta, o kiekiai priklauso nuo valgytojų skaičiaus.

Taigi, mums reikės:
Vištienos krūtinėlės
Provanso žolelių
džiovinto česnako
majonezo
pievagrybių
krapų
saliero lapelių
grietinėlės

Paruošimas:

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Pamarinuojame su prieskoniais ir majonezu. Druskos nedėjau, sako ji ištraukia iš mėsos sultis. Aš marinuoju iš ryto, kepu vakare. Užtektų ir trumpesnio laiko - 30 min. - 1 val.
  2. Pakepiname vištieną su šlakeliu aliejaus. Kepant pabarstome druska.
  3. Pakepiname pjaustytą svogūną. Tingėjau terliotis su česnaku (jis pas mane žieminis likęs su daugybe smulkių skiltelių), būtų galima įspausti ir jo. Kai jis pasidaro permatomas, suberiame plokštelėmis pjaustytus pievagrybius.  Kiek pakepiname juos, kol suminkštėja.
  4. Beriame atgal į keptuvę pas pievagrybius vištieną, dedame smulkintus krapus bei saliero lapelius. Pilame grietinėlės, kad viską iki pusės apsemtų. Aš dar įbėriau džiovinto česnako šiek tiek. Patroškiname 10 min.

Skanaus!

1 komentaras:

  1. Aš irgi begalo mėgstu tokius pateikalus, o su grybų ir grietinėlės padažu, mmmmm... niam :) einu ieškotis valgyt, nes bežiūrint praalkau :DDD

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...