Puikus keksas! Purus, minkštas ir labai švelnaus skonio. O be to - super paprastai užmaišomas :) Pirmas mano keksas keptas ne su sviestu, o su grietinėle - labai patiko! E. cinkas buvo - glajus. Aš tai kai jį laisčiau - paburnojau. Man pasirodė keista, kad glajų reikia pilti ant dar šilto kekso, o su profais aš nesiginčiju. Tai sėdėjau ir pilsčiau aš tą glajų ant kekso. Bet kai jau valgiau keksą - nesigailėjau.
Keksui:
3 kiaušinių
200 ml cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
375 ml grietinėlės
500 ml miltų
2 AŠ kepimo miltelių
Nesaldžios kakavos (jei mėgstate saldžiai, galima naudoti ir saldžią kakavą)
Glajui:
125 ml riebios grietinėlės
100 g juodjo šokolado
1 VŠ nutellos
Paruošimas:
- Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių. Kol ji įkais, viską spėsime pasiruošti.
- Visus produktus išskyrus kakavą sumaišome.
- Pusę tešlos pilame į kepim formą, barstome kakava, pilame likusią tešlą.
- Kepame įkaitusioje orkaitėje apie 45 minutes, kol medinis pagaliukas ištrauktas bus sausas.
- Kol kepa keksas pasiruošiame glajų: užverdame grietinėlę, nuimame nuo ugnies, sudedame sulaužytą šokoladą ir nutellą. Viską išmaišome, kol gausis vienalytė masė.
- Dar karštą keksą užpilame glajumi. Šiame punkte, kaip jau rašiau pradžioje dabar daryčiau kitaip ir pilčiau ant atvėsusio kekso.
Skanaus!
Šaltinis: Žaidžiame virtuvę
Klausyk, nu bet kaip gerai atrodo!!! matau Tu keksų mėgėja? ane?:)
AtsakytiPanaikintiKaip skaniai atrodo. Aš keksą visą viena nesidalinus laisvai įveikčiau, tai man čia kaip gabalėlis rojaus :)
AtsakytiPanaikintiIr skanus buvo :) Keksai labai greitai ir lengvai susimakliavoja ir praktiškai garantuotai visada būna skanūs :)
AtsakytiPanaikinti