2011 m. vasario 25 d., penktadienis

Pyragas su malta mėsa ir daržovėmis


Vakar valgėme prašmatnią vakarienę. Na, jei tiksliau prašmatniai skanią. Prisiminiau, kad Kalėdoms gavau knygą "Nesaldūs pyragai ir pyragėliai" ir susigėdau, nes dar neišbandžiau nei vieno recepto iš jos. Šis bandymas pirmasis ir labai vykęs. Turėjome skanią, sočią vakarienę. Pyragas skanus ir šiltas, ir šaltas - šiandien pusryčiams patingėjau pasišildyti. Tiesa, iškočiojau tešlą per plonai, manau, todėl gavosi per dideli blynai, taigi tešla pasiskirstė pyrage netolygiai - kraštams teko daugiausiai. Toks tatai ir trūkumas, nes skonis tai super, o kitą kartą žinosiu, gi pirmas bandymas kepti nesaldų pyragą :)

Taigi, mums reikės:
Tešlai:
200 ml pieno
200 g sviesto
50 g mielių
2 AŠ cukraus
1 AŠ druskos
475 g (800 ml) miltų

Įdarui:
4 svogūnų
500 g maltos mėsos (naudojau kalakutieną)
4 skiltelės česnako
2 saldžiosios paprikų
poro
laiškinių česnakų ar svogūnų laiškų (neturėjau)
druskos
pipirų
1 VŠ smulkintų šviežių arba 1 AŠ džiovintų bazilikų
3-4 VŠ tarkuoto fementinio sūrio
kiaušinio (pamiršau)
100 ml grietinėlės (čia nuo manęs, reikėjo sunaudoti, tai supyliau)
Aptepimui
Kiaušinio


Paruošimas:
  1. Šiltame piene ištirpiname sviestą. Kai pienas kiek pravėsta, sudeadme mieles ir cukrų ir paliekame kol suputos.
  2. Miltus sumaišome su druska, supilame pieną su mielėmis, užminkome tešlą ir paliekame šiltai kad pakiltų dvigubai. Aš norėjau kuo greičiau, tai įdėjau dubenį su tešla į kitą dubenį su karštu vandeniu.
  3. Apkepiname smulkintus svogūnus ir maltą mėsą. Sudedame išspaustas (aš smulkinau) česnako skilteles, smulkintas paprikas, porą ir laiškinius česnakus, kurių neturėjau. pagardiname druska, pipirais ir baziliku. (Aš dar įpyliau grietinėlę) Troškiname apie 15 min.
  4. Tešlą padaliname į dvi lygias dalis (aš dalinau ne po lygiai). Iškočiojame du apskritimus. Vieną dedame į kepimo indą taip, kad tešlos kraštai persisvesrtų per indo kraštus. 
  5. Supilame mėsos įdarą, ant jo supilame plaktą kiaušinį, užbarstome tarkuotą sūrį ir užklojame antruoju tešlos kraštu. Kraštus užspaudžiame, viršų įpjauname (aš subadžiau šakute).
  6. Pyragą aptepame plaktu kiaušiniu.
  7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min.
Skanaus!


Šaltinis: Knyga Nesaldūs pyragai ir pyragėliai

8 komentarai:

  1. Ačiū :) ir buvo labai skanus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš buvau nusižiūrėjus šį receptą,bet vis neprisiruošdavau:) dabar tikrai išbandysiu:) Beje kiek gaminau iš tos knygos, tai kol kas nenusivyliau:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oj kaip noriu noriu noriu! Atrodo nerealiai skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū, merginos, už įvertinimą! Pirmas mano bandymas kepti nesaldų pyragą, ir, manau, ne paskutinis :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ką reiškia palaukti kol suputos? Kiek maždaug laiko? Nes man pačiai putojo tik kraščiukai. O tešla vėliau neiškilo, bet vis viena kepiau. Gavosi skaniai, bet ko tais nesuprantu kodėl neiškilo...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. laikas labai priklauso nuo mielių aktyvumo. paprastai per 15 minučių užputoja jau labai gerai - visas paviršius pasidengia puta. Šiaip jau, jei tešla neiškilo, gali bųūti, kad mielės jau "pavargę". Aš, dabar viską kepu su sausomis mielėmis, jas maišau tiesiai į tešlą, ir man visada kuo puikiausiai tešla iškyla. Tad vienintelė priežastis, kurią sugalvoju - neaktyvios mielės.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...