2011 m. vasario 23 d., trečiadienis

Stiprus kepsnys



Vakar valgėme paprstus karbonadus, o šiandienai prisiminiau Ilonos blog'e užfiksuotą stipraus kepsnio receptą, kurį šiandien ir pritaikiau. Labai skanu. 


Taigi mums reikės:
Kiaulienos sprandinės ar nugarinės (naudojau pastarąją)
druskos, pipirų, kitų mėgiamų prieskonių
džiūvėsėlių
kiaušinio
morkos
svogūno
majonezo
fermentinio sūrio

Procesas:
  1. Plonai išmušame mėsą, paprieskoniname.Aš dar patepu majonezu ir paprastai palaikau bent kelias valandas.
  2. Pavoliojame džiūvėsėliuose, merkiame į išplaktą kiaušinį ir lengvai apkepame iš abiejų pusių.
  3. Svogūną smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame ir apkepiname su šlakeliu aliejaus.
  4. Kepintus svogūnus ir morkas dedame ant karbonado, patepame majonezu ir apibarstome tarkuotu sūriu. Aš ant morkų ir svogūnų dar pabarsčiau druska ir pipirais, nes morkos ir svogūnai duoda savo saldumo.
  5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Aš kitą sykį apvertusi karbonadą uždėjau visą įdarą, uždengiau keptuvę dangčiu ir nereikėjo jungti orkaitės :)
Šaltinis: Skanus gyvenimas

2 komentarai:

  1. Kokioje temperatūroje kepėt orkaitėje? Iš anksto ačiū ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...