Vakar valgėme paprstus karbonadus, o šiandienai prisiminiau Ilonos blog'e užfiksuotą stipraus kepsnio receptą, kurį šiandien ir pritaikiau. Labai skanu.
Taigi mums reikės:
Kiaulienos sprandinės ar nugarinės (naudojau pastarąją)
druskos, pipirų, kitų mėgiamų prieskonių
džiūvėsėlių
kiaušinio
morkos
svogūno
majonezo
fermentinio sūrio
Procesas:
- Plonai išmušame mėsą, paprieskoniname.Aš dar patepu majonezu ir paprastai palaikau bent kelias valandas.
- Pavoliojame džiūvėsėliuose, merkiame į išplaktą kiaušinį ir lengvai apkepame iš abiejų pusių.
- Svogūną smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame ir apkepiname su šlakeliu aliejaus.
- Kepintus svogūnus ir morkas dedame ant karbonado, patepame majonezu ir apibarstome tarkuotu sūriu. Aš ant morkų ir svogūnų dar pabarsčiau druska ir pipirais, nes morkos ir svogūnai duoda savo saldumo.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Aš kitą sykį apvertusi karbonadą uždėjau visą įdarą, uždengiau keptuvę dangčiu ir nereikėjo jungti orkaitės :)
Kokioje temperatūroje kepėt orkaitėje? Iš anksto ačiū ;)
AtsakytiPanaikinti180 laipsnių per akis :)
AtsakytiPanaikinti