2011 m. vasario 4 d., penktadienis

Varškiniai lietiniai blynai



Lietiniai neabejotinai ir neginčytinai skanūs ir minkšti. Bet man vis tiek kančia stovėt prie keptuvės tiek laiko. O kadangi su lietiniais aš nedraugauju, tai kol atitaikiau temperatūrą kepimo. Bet kas moka kepti blynus - išbandykit, nesigailėsit!

Taigi mums reikės:
250 g varškės
350 ml pieno
2 kiaušinių
10 VŠ aliejaus
1/4 AŠ sodos
Miltų, kad tešla taptų tiršta ir vientisa
cukraus, druskos pagal skonį
Verdančio vandens


Procesas:

  1. Varškę, pieną, kiaušinius, cukrų ir druską išplakame iki vientisos masės (tai padaryti labai lengva su "blenderiu").
  2. Maišant supilame miltus, tiek, kad tešla būtų tiršta, bet dar išmaišome. 
  3. Sudedame gesintą sodą.
  4. Supilame aliejų.
  5. Nuolat maišant į tešlą pilame verdantį vandenį. Pilti tiek, kad tešla pasidarytų lietinių tešlos tirštumo.
  6. Kepame kaip lietinius :) 


Šaltinis: Skanus gyvenimas

3 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...