2011 m. vasario 18 d., penktadienis

Kibinai



Labai mėgstame kibinus. O jų gamyba iki šiol atrodė kažkas neįmanomo. O pasirodo, viskas labai ir net labai paprasta. Pirmuoju bandymu esu labai patenkinta - kibinai pavyko tikrai skanūs. Ai ką čia kuklintis - labai labai skanūs :) Receptu pasidalino MB mama.


Taigi mums reikės:

Tešlai:
1 kg miltų (550D tipo)
300 g sviesto (aš prieš naudojimą palaikiau šaldymo kameroje)
200 g grietinės
5 kiaušinių
žiupsnelio druskos (man kiek trūko, tai dėčiau kitą sykį 1/2 AŠ)
truputis cukraus

Įdarui:
1 kg mėsos (naudojau sprandinę)
300 g svogūnų
maltų pipirų
drusko
100 g sviesto
vandens

Aptepimui:
1 kiaušinio

Procesas:
  1. Sviestą sutarkuojame, supilame miltus. 
  2. Išplakame kiaušinius su grietine, druska ir cukrumi.
  3. Viską išmaišome, išminkome iki vientisos masės.
  4. Paliekame tešlą pasiilsėti šaldytuve.
  5. Mėsą, svogūnus supjaustome mažais gabaliukais, pasūdome, įberiame pipirų, pilame tirpintą sviestą ir truputį vandens. Viską gerai išmaišome.
  6. Atšaldytą tešlą padalijame į gabaliukus (apie 32 vnt.).
  7. Tešlos gabaliukus pasukame tarp rankų, suplojame į paplotėlį, iškočiojame blynelį
  8. Į blynelį dedame įdaro šaukštą ir užsukame kraštus virvute. Kaip užlankstyti kibino kraštelius mokiausi čia.
  9. Patepame kibinus kiaušinio plakiniu. Kažur skaičiau, kad kibinus dar reikia pabadyti dantų krapštuku, kad neplyštų. Dėl viso pikto padariau po pora skylučiu. Nei vienas nesuplyšo.
  10. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. bebaigiant kepti dar kartą aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame kol gražiai pagels.

3 komentarai:

  1. Kibinai skanūs, tik aš įdarus nemėsiškus dariau. Išbandyta jau ne kartą :)Tešla tikirai skani!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad patiko! Ir ačiū už priminimą, štai ką reikės išsikepti savaitgalį :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...