Kartą paragavęs negali sustoti. Paragavusi pirmojo iš karto pagalvojau, reik kepti dar - iš karto! Dabar pat! Jei neturite valios atsispirti skanėstams, geriau net ir nekepkite.
Taigi, mums reikės:
140 g migdolų riekelių, saulėgrąžų, sėmenų, sezamo sėklų (kitą sykį dėjau150 g - geriau)
50 g cukraus (kitą kartą dariau dvigubą porciją - dėjau 85 g, man tiko, vyrui norėjosi vos daugiau saldumo)
žiupsnis jūros druskos
1 kambario temperatūros kiaušinio
1 apelsino žievelė (nedėjau)
1/2 AŠ vanilinio cukraus
Paruošimas:
- Sumaišome visus ingredientus.
- Dedame masę šaukšteliu ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Florentinus formuojame kuo plonesnius.
- Kepame 10 - 15 min. kol pagels iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Aš kepiau 12 min. Svarbu kepti ne aukštesnėje temperatūroje kaip 150 laipsnių, nes kitaip kraštai apskrus, o vidus liks minkštas. Šiuos florentinus kepiau dvejose skirtingose orkaitėse. Kepant antroje orkaitėje, kepimo laikas buvo reikalingas kiek ilgesnis - apie 20 min. Tiesiog stebėkite, kad florentinai būtų gražios auksinės spalvos.
- Atvėsę florentinai lengvai nusiima nuo popieriaus.
- Florentinus, laikome uždarame inde, kad neprarastų traškumo.
- Iš nurodyto produktų kiekio išeina viena skarda florentinų.
Skanaus!
Šaltinis: Plaktuvo užrašai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą