2011 m. spalio 7 d., penktadienis

Ruginiai blynai



Mane labai nustebinę, fantastiško skonio blynai. Ir jokio slapto ingrediento. Nežinau, ar dėl to, kad ruginiai miltai suteikia žavų skonį, ar kad pabodo įprastų kvietinių skonis, nesvarbu ko į blynus bepridėtum, bet šie blynai, man paliko labai stiprų įspūdį. Blynuose nėra jokių kildinimo medžiagų išskyrus pabaigoje įmaišomą išplaktą baltymą, nuo kurio blynai pasidaro minkšti ir purūs. Šefukas irgi "užskaitė". Aš sau pusryčiams kepiau iš pusės produktų kiekio, tai man vienai, su šefuko menka pagalba, buvo pats tas. Valgiau su medumi...mmMMmmm...mniam

Taigi, mums reikės:
220 ml (1 puodelio) ruginių miltų
165 ml  (3/4 puodelio) pieno
2 kiaušinių
2 VŠ cukraus
žiupsnio druskos

Paruošimas:
  1. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi ir druska.
  2. Supilame pieną, įsijojame miltus ir gerai išplakame.
  3. Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į tešlą.
  4. Kepame keptuvėje ant vidutinės ugnies su šlakeliu gerai įkaitinto aliejaus. Aš labai nekantravau, tai padidinau ugnį ir kiek per daug paskrudo mano blynai :)
Skanaus!

Šaltinis: Forellės receptai

7 komentarai:

  1. Smagu, kad patiko. Aš niekad netikėjau, jog tik iš ruginių miltų gali pavykti blynai, nes vis subyrėdavo, bet šie nerealūs, ypač su mėlynių padažu. O pagal šį receptą galiam ir kvietinius kepti ar maišytus kitų miltų - visada pavyksta

    AtsakytiPanaikinti
  2. O man buvo labai netikėta, kad jie man TAIP patiks :) Kaip ir Tavieji blynai su bananais, kurie ilgą laiką buvo mūsų favoritai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O man ne labai patiko. Prireike gerokai daugiau pieno. Nezinau ar kepsiu dar, o jei kepsiu, tuomet nedesiu cukraus. Tuomet butu galima panaudoti net sumustiniams :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mano vyrui taip pat nepatiko :) Jam apskritai niekas iš ruginių miltų nepatinka. O man patiko be galo be krašto :) Bet tai nieko blogo, jei kam nors nepatinka, skoniai gali ir turi būti skirtingi :)

      Panaikinti
  4. Labai gardūs! Mums buvo skaniausi su medumi ir razinomis, ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kadangi cukraus nevartoju, vietoj jo piene "ištirpinau" 5 datules. Gavosi labai skanūs blynai.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Neturejau kvietinių, tai su 2 kiaušiniais šiaip taip sulipo, tačiau valgant trupėjo. Ruginiai miltai, kaušiniai, vanduo, druska. Skanu, bet daug neprivalgysi..

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...