Taigi, mums reikės:
1 kiaušinio
100 g rudojo cukraus (aš dėjau rudojo ir įprasto per pusę), dėjau mažiau nei org.recepte
220 ml pieno
150 g miltų
1 AŠ kepimo miltelių
1,5 AŠ cinamono
0,25 AŠ imbiero miltelių
0,5 AŠ malto muskato
275 ml smulkiai tarkuotų morkų (~150 g), naudojau sulčiaspaudės reultatą
žiupsnio druskos
Paruošimas:
- Miltus persijojame (nebūtina, bet aš visada dabar taip darau, kad kepiniai būtų puresni) ir sumaišome su kepimo milteliais.
- Kiaušinius išplakame su cukrumi ir druska.
- Suberiame prieskonius.
- Po truputį pilame pieną ir miltus ir gerai išmaišome.
- Suberiame morkų tarkius ir gerai išmaišome.
- Kepame ant vidutinės ugnies su šlakeliu aliejaus. Pastebėjau, kad šie blynai labai sugeria aliejų, taigi jo pyliau nedaug (mano keptuvė kaip ir nesvylanti).
Šaltinis: Receptų medis
Man šitie blynai labai patiko. Bet jei sakai, kad ruginiai skanesni, būtinai reikia ir juos išbandyti :)
AtsakytiPanaikintiMan ruginiai savo skoniu išskirtiniai buvo, gal dėl to, taip įstrigo :) Šitie irgi labai skanūs, vieni iš skaniausių keptų :)
AtsakytiPanaikinti