2011 m. spalio 28 d., penktadienis

Cukinijų (ir moliūgo) apkepas


Meilė nuo pirmo kąsnio. Tobula, fantastiška, neapsakoma. Čia buvo I-ma nuomonė. II-a nuomonė: am niam niam niam (t.y. labai skanu). Na ir III-ia nuomonė - skonis vidutiniškas, dėl manęs gali nekepti. Na dar buvo IV-ta ir V-ta nuomonės, kad labai skanu, bet čia jau antram plane. I-oji nuomonė mano. Man jis neapsakomai patiko, aš viena suvalgiau pusę vienu prisėdimu. Tai ir nežinau, ar čia reiškiasi mano dar nesuvokta ir neįsisąmoninta meilė cukinijoms ir moliūgams ar tiesiog puikus, lengvas patiekalas. Bet ne dietinis (žr. aliejaus ir sūrio kiekį). Trumpai - kepsiu dar, net jei ir vienai su šefuko pagalba reikės valgyti, nes skanu skanu skanu! Originale naudojama vien tik cukinija, bet aš naudojau likutį cukinijos ir man pritrūkolygiai pusės, tai trūkumą kompensavau moliūgu. 

Taigi, mums reikės:
500 g cukinijos (naudojau po 250 g cukinojos ir moliūgo, svoris jau nuvalytų)
1 vidutinio svogūno
130 g karšto rūkymo kumpio, kumpio su lašinukais ar kitokios mėsytės
75 g tarkuoto fermentinio sūrio
110 g miltų
1 AŠ kepimo miltelių
druskos, pipirų, džiovinto česnako granulių
4 kiaušinių
80 ml aliejaus

Paruošimas:
  1. Pakepiname smulkintą svogūną ir kubeliais pjaustytą kumpį su trupučiu aliejaus kol svogūnai suminkštės. Atvėsiname.
  2. Cukiniją sutarkuojame burokine tarka ir nuspaudžiame sulčių perteklių. 
  3. Cukiniją sumaišome su atvėsusiais svogūnais ir kumpiu bei miltais, tarkuotu sūriu, kepimo milteliais ir prieskoniais.
  4. Kiaušinius išplakame, sumaišome su aliejumi ir pilame į paruoštą masę. Gerai išmaišome.
  5. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir supilame apkepo masę.
  6. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol gražiai parus ir sustandės.
  7. Ištrauktą iš orkaitės palikti formoje 5 minutėms ir tada jau pjaustyti.
  8. Valgyti su grietine ar su kuo tik širdis užsigeidžia.
Skanaus!



Šaltinis: Sonatinos receptai

4 komentarai:

  1. Išbandyta :)
    Skanu tikrai. Cukinijos nerasta, kažkur ištirpus :) Vietoj kumpio aš dėjau apie 200g veršienos ir koki 50g rūkytų lašinukų :) Veršiena prieš tai pastovėjo, pasimarinavo su druska, 2 a.š. citrinos sulčių, prieskoniais.
    Kepiau stiklinėj blėkoj, gal dėl to gavos tokia ne kaip jūsų, netvirta. Ir man kiek rieboka. Kitąkart kepčiau, kaip jus, metalinėj blėkoj su popierium ir gal mažiau aliejaus dėčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rieboka ir man psairodė, taigi kitą kartą aš pamažinčiau aliejaus kiekį šiek tiek. O mėsytę tai tirkai visokią čia galima sudėti, veršiena labai geras pasirinkimas - labai sveikas :)Jei stiklinėj blėkoj, tai gal stora gavosi, dėl to netvirta.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai skanu. Dabar improvizuoju su įvairiomis daržovėmis. Dariau ir su šparaginėm pupelėm, ir žiediniais kopūstais.
    Šiandien darysiu su žiediniais kopūstais ir pievagrybiais.
    Dėl aliejaus pritariu, reikia mažiau.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ooo kokia improvizacija!!! mane ypač domina variantas su šparaginėmis pupelėmis - kaip smulkiai supjaustėjte jas ir koks skonis??? Šitokio varianto gyvenime neišmastyčiaus - gerbiu už išradingumą ir originalumą!

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...