2011 m. spalio 11 d., antradienis

Omletas, keptas orkaitėje


Savaitgalio pusryčiai. Prisipažinsiu, jaudinausi, kai ragavome, nes mūsų šeimoje už kiaušinienes ar kitaip apdorotus kiaušinius atsakinga šeimos galva. Nes aš, neva tai, nieko apie tai neišmanau (juokauju). Labai norėjau šio omleto, nes man atrodė, kad jis bus labai skanus. Kaip supratau, daugelis jį yra ragavę dar darželyje, bet aš iš darželio laikų apie jį jokių prisiminimų neturiu. Kaip ten bebūtų, omletą raitojom visi sutartinai, pradedant nuo didžiausio ir baigiant mažiausiu. Kai kepė, kvapas buvo fantastiškas ir kažkodėl priminė pyragą :) Pats omletas - purus, minkštas, puikaus skonio. Puikūs pusryčiai, labai rekomenduoju!

Taigi, mums reikės:
5 kiaušinių
250 ml pieno
druskos, pipirų

Paruošimas:
  1. Mikserio pagalba labai gerai išplakame kiaušinius. 
  2. Paskaniname druska, pipirais, pilame pieną ir vėl gerai išplakame.
  3. Kepimo formą patepame sviestu ir supilame plakinį.
  4. Kepame iki 200 laipnsių įkaitintoje orkaitėje, (aš dėjau žemiau nei per vidurį, į apatinį orkaitės trečdalį) 30-35 minutes.

Skanaus!


Šaltinis: Fantazijos virtuvėje

3 komentarai:

  1. ji puiki! dekui, kad priminet si recepta - turedama rytais daugiau laiko pasivarginsiu jungti orkaite. ir vaikai valge apislaizydami! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mes tokius pusryčius skiriam savaitgaliams :) Smagu, kad patiko, ypač vaikams :)

      Panaikinti
  2. O kas pamenate Vilniaus senamiesty kavinę, kurioje buvo kepami panašūs omletai orkaitėje? Kažkur 1985-1993 metais...būtų įdomu jų rezeptūra... 30 metų praėjo, o vis dar prisimenu...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...