Kai pamačiau šį pyragą pas Iloną, iš karto nusprendžiau ilgai neatidėlioti ir kuo greičiau, kol yra kriaušių, kepti. Pusę pyrago suvalgėm iš karto, nors kitą dieną jis man buvo daaaaaaaaaaug skanesnis, kai sutvirtėjo, varškė sustingo. Labai tika prie kavos ar arbatos. Mama, kuriai nuvežiau paragauti, irgi labai išgyrė. Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad anksčiau keptas keksas su kriaušėmis man skanesnis. Aš jį vis dar sapnuoju, nes buvo tikrai nerealaus skonio.
Beja, padariau atradimą su šiuo pyragu: varškė, sumaišyta su kriaušių koše yra labai aromatinga ir labai labai skani. Padariusi šį atradimą jau planuoju išsivirti keletą stiklainiukų kriaušių košės :)
Beja, padariau atradimą su šiuo pyragu: varškė, sumaišyta su kriaušių koše yra labai aromatinga ir labai labai skani. Padariusi šį atradimą jau planuoju išsivirti keletą stiklainiukų kriaušių košės :)
Taigi, mums reikės:
Pagrindui:
200 g (200 ml) cukraus
200 g minkšto sviesto
385 g (600 ml) miltų
0,5 AŠ sodos
1,5 VŠ acto sodos nugesinimui
Įdarui:
800 g varškės
1 VŠ sviesto
1 VŠ kukurūzų krakmolo
1 kiaušinio
200 g kriaušių košės ARBA 90 g (100 ml) cukraus ir 4 kriaušės (man gavosi 275 g kriaušų košės iš šito kiekio, visą ir sudėjau)
Papuošimui:
Migdolų drožlių
Paruošimas:
- Pagrindui skirtus produktus sumaišome, gausis smėlinė tešla. Trupinius beriame į kepimo popieriumi ištiestą formą (manoji 26 cm skersmens). Pora saujų pasiliekame viršui.
- Varškę ištriname su kiaušiniu ir sviestu, sudedame krakmolą, kriaušių košę, gerai išmaišome.
- Varškės kremą pilame ant pagrindo, užberiame likusius trupinius, pabarstome migdolų drožlėmis.
- Kepame iki 190 laipnsių įkaitintoje orkaitėje apie 45-55 minutes.
- Aš kitą sykį pyragą patiekčiau palaikytą šaldytuve kelias valandas, kad sutvirtėtų.
Šaltinis: Skanus gyvenimas
Kaip gardžiai atrodo!
AtsakytiPanaikintip.s. į skonių blogą ne ta nuoroda pakliuvo
Tikrai skanus buvo :) O už pastebėjimą ačiū, jau parašiau, kad ištrintų :)
AtsakytiPanaikintiKoks pyragasss! Net nemaciau, kad pagal mano recepta, visai kitoks ziurejau ir ajkciojau, paskui tik ziu,kad tas pats :) bet kaip gerai tavo atrodooo,super!
AtsakytiPanaikintio obuoliene su varske ar kriausiu kose yra skaniausias desertas is vaikystes prisiminimu :)
Aha, aha, pagal Tavo :) Ačiū už tikrai puikų receptą! :)
AtsakytiPanaikintiIškeptas ir šitas :) Vienai valgiusiai patiko labiau nei vakar keptas Keksas su kriaušėmis, o man kaip ne varškės dideliai mėgėjai anas skaniau :D
AtsakytiPanaikintiOho! Kokie tempai :) Smagu, kad patiko :) Mūsų skoniai sutama, man irgi anas skaniau ;)
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad pasidalinat :)