2011 m. rugpjūčio 31 d., trečiadienis

Mieliniai varškės blynai



Labai, labai skanūs blynai! Teigiamai įvertino visa šeimyna! Minkšti, purūs, su varškės prieskoniu, vos ne spurgos :)

Taigi, mums reikės:
180 g varškės
žiupsnis druskos
1,5 VŠ cukraus
165 ml kambario temperatūros pieno
8 g šviežių mielių
2 kiaušinių
200 g miltų
razinų


sviesto kepimui
cukraus pabarstyti

Paruošimas:      
  1. Mieles ištriname su cukrumi.
  2. Varškę ištriname per sietelį. Manoji buvo iš pakelio, pusriebė, pakankamai vientisa, taigi jai nieko nedariau.
  3. Į varškę sudedame likusius, blynams skirtus, produktus. Viską gerai išplakeme mediniu šaukštu ir paliekame šiltai pakilti dvigubai. Aš tešlą maišiau iš vakaro, taigi ją per naktį laikiau šaldytuve, o ryte prieš kepant palaikiau 1 val. kambario temperatūroje.
  4. Pakilus tešlai, kabiname ją su šlapiu šaukštu ir dedame į įkaitintą sviestą. Apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai parus.
  5. Prieš tiekiant pabarstome cukrumi ir valgome su plakta grietine (aš kitą sykį į grietinę įdėsiu cukraus).
Skanaus!





Šaltinis: Žurnalas Virtuvė Nuo...Iki... 2011 m. 7 mėn. numeris

6 komentarai:

  1. O jie tikrai skanūs buvo! Kadangi turiu du išrankius valgytojus ir abiems patiko, tai jau šį tą pasako :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O galima panaudoti sausas? Kiek tuomet gramų reikėtu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai galima! Aš, tiesą pasakius, visada kepu su sausomis, tik visada pamirštu parašyti. Teoriškai sausų mielių reikia 3 kartus mažiau nei atitinkamai šviežių. Bet mano svarstyklės tokio svorio kaip 2-3 gramai nepasvertų. Tai aš dedu apie šaukštelį sausų mielių :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...