2011 m. rugpjūčio 30 d., antradienis

Ryžių pomidorinė


Kai atradau šios sriubos receptą (deja, nepamenu kur, nusirašiau ranka receptą), virdavau ją labai dažnai. Pernai berods nei karto jos neišviriau. Šiais metais susigriebiau tik dabar. Sriuba tikrai fantastiškai skani, reikės ją dažniau virti, kol dar mamos šiltnamyje rausta pomidorai. Labai rekomenduoju!


Taigi, mums reikės:
1 didelio svogūno
2 morkų
3-4 vidutinių pomidorų arba 1 skardinė konservuotų
1 sauja ryžių
vištienos krūtinėlės (natūraliam sultiniui, bei mėsytė į sriubą) arba pora sultinio kubelių
2-3 didelių skiltelių česnako
baziliko, lauro lapo, kitų mėgiamų presikonių
alyvuogių aliejaus kepimui

Paruošimas:
  1. Supjaustytą svogūną ir tarkuotas morkas pakepiname aliejuje puode. Kartu galima pakepinti ir vištieną, jei prieš tai jos neišvirėme.
  2. Apkepus svogūnams irmorkoms sudedame nuluptus smulkintus pomidorus ir užpilame vandeniu ar sultiniu.
  3. Sudedame ryžius ir verdame, kol išvirs ryžiai.
  4. Pabaigoje sudedame česnaką ir dar paverdame 5 minutes.
  5. Patiekiame su skrudinta duona.


Skanaus!

4 komentarai:

  1. Nieko panasaus nevirus, tai labai labai liuks, valgem visi :) ir daug :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man belieka tik paantrinti, kad ji tikrai puiki :) Džiaugiuosi, kad išbandėte ir patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atsakymai
    1. Džiaugiuosi, kad patiko, ji tikrai puiki! :) Ačiū, kad pasidalinote! :) Smagu žinoti, kad ir kitiems skanu! :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...