2011 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

Trinta kalafiorų sriuba


Kai prasideda kalafiorai mamos darže, arba koks maišelis šaldytų pradeda maišytis šaldiklyje, visada verdu šią sriubą. Sriuba labai gardi, ją valgo net ir tie, kurie tradiciškai nuo kalafiorų suka surauktas nosis. Reikia pastebėti, kad sriubytė labai lengva, ir net su vištiena apie bambą apsisuka labai greitai :) Mes po kiek laiko visi sutartinai ėjom tikrinti šaldytuvo :)

Taigi, mums reikės:
1 galvutės kalafioro arba atitinkamai šaldyto kalafioro
1 svogūno
350 ml sultinio
350 ml pieno
druskos, pipirų
sviesto ir aliejaus svogūnui pakepinti

Paruošimas:
  1. Smulkintą svogūną puode pakepiname su trupučiu sviesto ir dar mažiau aliejaus (aliejus-kad nesviltų sviestas).
  2. Kai svogūnas pasidaro skaidrus, supilame sultinį, pieną, suberiame iki žiedynų susmulkintą kalfiorą ir verdame ant silpnos ugnies apie 30 min.
  3. Nukeliame nuo ugnies, leidžiame pravėsti ir blenderio pagalba sutriname iki vientisos masės.
  4. Vėl dedame ant ugnies, pakaitiname, bet neužverdame.
Skanaus!

P.S. Šį kartą vietoj paprasto sultinio, išviriau vieną gabalėlį vištienos krūtinėlės ir viską viriau jau tame sultinyje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...