2011 m. liepos 2 d., šeštadienis

Trešnių klafutis


Pradėjau šį įrašą rašyti kai mano klafutis dar kepė. Užsispyrusiai pavadinau pyragu, nes nei aš žinau, kas tas klafutis, nei ką :) Aišku pagooglinau, ir radau, kad  tai prancūziškas desertas 'clafoutis', gaminamas būtent su vyšniomis. Bet pagalvojau, kad  tegul lieka pas mane pyragu, aš žmogus paprastas. O kai paragavau, mikliai pervadinau į klafutį :D nes pyragu čia tikrai nekvepia. Desertas čia. Lengvas, paprastai pagaminamas, bet tikrai labai gero skonio. Man jis skanus tiek šiltas, tiek šaltas. E. būtų buvęs skanesnis be vyšnių... Kaip jis pasakė "Vyšnių uogienė būtų labai skani,jei joje nebūtų vyšnių". Štai taip jis mėgsta uogas ir viską kas su jomis.


Taigi, mums reikės:
3 kiaušinių
110 g (1/2 puodelio) cukraus
125 ml (1/2 puodelio) pieno
125 ml (1/2 puodelio) riebios grietinėlės
1 AŠ vanilinio cukraus
žiupsnelis malto muskato riešuto
2 VŠ tirpinto sviesto (dėjau iš akies ir dar tingėjau tirpdyti, taigi buvo kambario temperatūros)+kepimo foros patepimui
120 g (3/4 puodelio) miltų
1 1/2 puodelio trešnių be kauliukų

Paruošimas:
  1. Kiaušinius plakame mikseriu apie 2 minutes, kol pradės šviesėti.
  2. Į kiaušinius suberiame likusius ingredientus, išskyrus miltus ir trešnes. Gerai išplakame.
  3. Supilame sijotus miltus. Išplakame iki vientisos masės
  4. Pilame tešlą (kuri bus labai skysta) į sviestu išteptą ~22 cm skersmens kepimo formą (manoji man rodos 26 cm). Ant viršaus paskleidžiame trešnes.
  5. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~30-40 min. kol gražiai parus ir įkištas/ištrauktas medinis pagaliukas .bus sausas.
  6. Prieš pateikiant leiskite 20 min. pravėsti ir apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!



P.S. Bevalgant klafutį (visgi keistas man tas žodis) manęs vis neapleido jausmas, kad skonis jau pažįstamas, nors tikrai klafutį kepiau pirmą kartą (pamiršti tokio pavadinimo kepinį būtų sunku). Ir tkrai, pasižiūrėjusi Olandiško blyno ingredientus supratau, kad jis irgi klafutis, tik virtęs blynu :D
P.P.S. apsišvietusi, kiek vėliau, sužinojau, kad clafoutis, keptas ne su vyšniomis, o kitokiais vaisiais ar uogomis tampa flaugnarde...

Šaltinis: Kažkas valgomo

4 komentarai:

  1. Clafoutis yra gėėėris!! Labai labai jį mėgstu. Dar ir todėl, kad improvizacijai vietos daug. Turbūt nėra uogos ar vaisiaus su kuriuo būtų neskanus:) Taviškis atrodo labai puikiai:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū! Iš tiesų, gėris :) Dabar mąstau apie kombinaciją su slyvomis :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nu bet Tavo aprašymai ir 'pabambėjimai' man super :) patinka ;)
    Klafutis atrodo tikrai gardžiai! rašausi į eilę :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Geras geras dalykas, va su vyšniom būtų irgi liux, jaučiu reiks dar išsikept, patiko man

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...