2011 m. liepos 13 d., trečiadienis

Kiaušinių-mėsos vyniotinis



Labai puikus vyniotinis, kurį galima valgyti tiek kaip pagrindinį patiekalą, tiek kaip šaltą užkandį. Kadangi vyniotinis išėjo nemažas, aš dalį supjausčiau riekelėmis ir užšaldžiau. Jis labai skanus ir atšildytas pakeptas keptuvėje ar tiesiog pašildytas mikrobangėje.


Taigi, mums reikės:
I sluoksniui:
250 g sūrio
5 kiaušinių
125 g majonezo
125 g grietinės

II sluoksniui:
700 g kalakutienos faršo
didelio svogūno
3 skiltelių česnako
2 mažų kiaušinių
provanso žolelių mišinio
druskos

Paruošimas:

  1. Kiaušinius išplakame ir sumaišome su tarkuotu sūriu, majonezu ir grietine. 
  2. Pilame masę į kepimo popieriumi išklotą skardą (kuri būna prie orkaitės) ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Atvėsiname.
  3. Ant pagrindo paskleidžiame paruoštą iš jam skirtų produktų faršą.
  4. Suvyniojame į vyniotinį.
  5. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Man kiek pradėjo degti viršus, taigi pridengiau su folija.


Skanaus!

Šaltinis: Sonatinos receptai SM

4 komentarai:

  1. Šis gėris patiekaliukas, labai patinka kad begalo skanu tiek saltas iek karštas :) ane:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai taip! Aš jau gavau užsakymą iš mamos jį pagaminti jos vardadieniui :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Matau šią jūsų nuotrauką tinklarašty skanusreceptai.lt, ten be skrupulų dedamos nuotraukos iš visų blogerių saitų, ar davėte sutikimą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai ačiū už pastebėjimą! Nepretenduoju į fotomenines aukštumas, bet kas kartą pamačiusi savo nuotrauką panaudotą be mano leidimo jaučiuosi kaip apvogta....

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...