2011 m. liepos 13 d., trečiadienis

Braškių Panzanella

Nors iš braškių liko tik prisiminimas, bet aš dar pasierzinsiu.
Stengiausi kuo efektyviau išnaudoti taip trumpą braškių sezoną. Taigi dar vienas desertas su braškėmis. Kartu su E. jį įvertinome kaip "Įdomų". Skaniai įdomų. Karamelizuoti saldūs duonos kubeliai labai derėjo su braškėmis ir jogurtu. Naudojau savo keptą ruginę duoną. Ji 100 proc. ruginė, taigi turi savo rūgštumo. Valgydama galvojau, kad su pirktine paprasta juoda duona, gal būtų buvę skaniau. Gal. Bet buvo skanu ir taip.

Taigi, mums reikės:
50 g sviesto
50 g + 2 VŠ cukraus
3 riekių šviežios juodos duonos
žiupsnio druskos
natūralaus jogurto
trintų braškių (man prisireikė apie ~1 puodelio))

Paruošimas:

  1. Keptuvėje ištipriname sviestą ir į jį suberiame cukrų bei druską. maišome, ko cukrus ištirps.
  2. Sviesto ir cukraus mišinyje apvoliojame kubeliais pjaustytą duoną.
  3. Pašauneme duoną į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-ai minučių, kad apskrustų. Pamaišome kas 5 min.
  4. Trintas braškes sumaišome su 2 VŠ cukraus.
  5. Į dubenėlius, kuriuose tieksite šį desertą, suberiame duonos kubelių, užpilame trintas braškes, dedame po 1-2 šaukštus jogurto ir tiekiame.

Skanaus!

Šaltinis: Kvepiantis urvas

1 komentaras:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...