Labai patiko šis balandėlių variantas :) Sakyčiau tinginių balandėliai. Labai skanūs tinginių balandėliai, arba jei skambiau - balandėlių tortas. Kadangi jau senokai į mane graudžiai šaldytuve žiūrėjo kopūstas, nusprendžiau jo nebekankinti, o kai pamačiau Sonatinos balandėlių tortą, žinojau, kur tą kopūstą panaudosiu. Deja jis buvo pernykštis. neabejotinai su šviežiu kopūstu būtų n kartų skaniau, nors ir dabar skonis nenuvylė. Sonatinos receptą kiek papildžiau nuo savęs. Kitam sykiui didinčiau kopūsto kiekį.
Taigi, mums reikės:
10 - 12 kopūsto lapų (geriau šviežio)
600 g faršo
1 kiaušinio
1 vidutinio svogūno
1 didelės česnako skiltelės
1 morkos
saujos apvirtų ryžių
druskos, pipirų, džiovintų čiobrelių
Padažui:
2 VŠ vandens
2 VŠ pomidorų padažo
1 VŠ majonezo
1 VŠ grietinės
krapų
Paruošimas:
- Nuo kopūsto lapų nupjaustyti sustorėjimus.
- Svogūną ir česnaką susmulkiname ir pakepiname su šlakeliu aliejaus, apkepus, sudedame tarkuotas morkas ir dar kiek pakepiname. Atvėsiname.
- Faršą, kiaušinį, kepintus svogūnus ir morką, prieskonius, ryžius gerai sumaišome.
- Kepimo formą lengvai patepame riebalais.
- Dedame sluoksnį kopūsto lapų, ant jų mėsos sluoksnį, tada kopūsto ir t.t. Ant viršaus turėtų būti kopūsto lapai.
- Sumaišome padažui skirtus ingredientus ir pilame į kepimo indą.
- Kepimo indą sandariai uždengiame.
- Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
Skanaus!
O kopusta ar reikia apvirti?
AtsakytiPanaikintiNe, nereikia.
PanaikintiApvirti kopustai skaniau gaunasi bet patiekalas labai skanus sendien gaminau tai nebeliko
AtsakytiPanaikinti