2011 m. gegužės 20 d., penktadienis

Trinta moliūgų sriuba su vištiena



Labai paprasta ir labai skani sriubytė. O tai, kad ją valgė net mažasis, tai jau šį tą sako. Spėju, dėl saliero, nes viską valgo, kur jo yra. Dėl to salieras atsirado ir šioje sriuboje, nors anksčiau nedėdavau. Labai tiko. Panašu, kad ir aš salierus labai mėgstu :D Gaminau iš tai, ko turėjau ir aišku viską dėjau "iš akies".

Taigi, mums reikės:
moliūgo (naudojau šaldytą)
1 nedidelio svogūno
2 nedidelių česnako skiltelių
1-2 saliero stiebelių
šlakelio avyvuogių aliejaus
druskos
sultinio

Paruošimas:

  1. Svogūną ir česnakus susmulkiname ir pakepame su šlakeliu aliejaus. Po minutės ten pat dedame supjaustytus saliero stiebelius. Jei moliūgas būtų buvęs šviežas, po kelių minučių būčiau dėjusi jį, supjaustytą kubeliais, ten pat. Visą šį procesą galima atlikti tiesiog tame pačiame puode, kuriame ketinate virti sriubą.
  2. Aš pirmiausia išsiviriau vištienos krūtinėlės pusę. Tai man pasitarnavo kaip sultinys, o sriuba gavosi tokia, kurią valgyti nesispjaudant gali ir dideli bei maži vyrai :)
  3. Pakepintas daržoves užpilame sultiniu, pagardiname druska ir verdame apie 30 min, kad viskas labai gerai suvirtų.
  4. Išvirusią sriubą sutriname blenderiu ir patiekame pagardintą grietine ar grietinėle.


Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...