Taigi, mums reikės:
300g vištienos file
50 g kukurūzų krakmolo
Marinatui:
1 VŠ sojų padažo
1 AŠ acto
1 VŠ skysto medaus
2/3 AŠ malto imbiero
Padažui:
3 VŠ sojų padažo
1 VŠ acto
2 AŠ cukraus
3 VŠ vandens
1 VŠ (nubrauktas) kukurūzų krakmolo
Paruošimas:
- Vištienos file supjaustome norimo dydžio ir formos gabalėliais.
- Paruošiame marinatą - visus jam skirtus produktus sumaišome.
- Užpilame marinatą ant vištienos ir paliekame marinuotis bent 1 val. Dėl nenumatytų aplinkybių maniškė vištiena marinavosi parą.
- Į celofaninį maišelį beriame kramolą, dedame vištienos gabalėlius ir gerai pakratome, kad visi gabalėliai apsiveltų krakmolu.
- Apkepame vištieną su šlakeliu aliejaus, gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
- Pasiruošiame padažą: krakmolą sumaišome su vandeniu, kad neliktų gumulėlių, tada supilame likusius ingredientus ir gerai išmaišome. Pilame į labai gerai įkaitintą keptuvę. Man tą pačią akimirką padažas sutirštėjo, taigi nuo ugnies keptuvę nukėliau.
- Pilame padažą ant vištienos į keptuvę ir maišome, kol vištiena tolygiai apsivels padažu.Man atrodo, kad padažo kokiu trečdaliu galėjo būti daugiau.
- Galima pabarstyti sezamu, smulkintais svogūnų laiškais (labai tiko!), patiekiame su ryžiais.
Šaltinis: AJ receptai
Labai skanu, tik padažo mažoka gavosi:)))
AtsakytiPanaikintiKiek atmenu, tai man padažo gavosi taip tip top - kad apsiveltų vištiena, bet tikrai ne pagal mano seną padažo supratimą - kad patiekalas jame plauktų :)
Panaikintimmmmmmmmmmmmmmmmm. Skaniau būti negali :*
AtsakytiPanaikintiButinai reikia skysto medaus? pas mane jis tik pradejes stengti, pusiau skystas. Noriu isbandyti!
AtsakytiPanaikintiSkystumas reikalingas tik tam, kad būtų lengviau išmaišyti marinatą. Tai, kad medus susicukravęs - ne bėda - pakanka jį pašildyti ir jis vėl taps skystas.
PanaikintiMan gavosi skaniau įdėjus daugiau medaus. Bet čia tikriausiai kaip kam patinka.
AtsakytiPanaikinti