Šiuos blynus kepiau įkvėpta bulvių ir cukinijų blynų bei moliūgo ir bulvių plokštainio. Man tai jie buvo labai labai! Šie blynai irgi labai - labai purūs, minkšti, nuo moliūgo kiek salstelėję. Jaunesnieji ir lengvesnieji bulvinių blynų broliai. Tiesa, mano vyras juos įvertino taip - jei paimti bulvinius blynus kaip atskaitos tašką su į vertinimu 10 balų, tai šitie vertinami 8 balais. Ir tai neblogai. Mano vaikas juos taip pat skaniai raitojo, ir man širdies neskaudėjo, kad apsisunkins skranduką, kaip su bulviniais blynais. Taigi, kai reikia naikinti milžinišką moliūgą, tai - vienas iš puikių būdų tai padaryti. Aš šiuos blynus kepiau jau ne vieną kartą.
Taigi, mums reikės:
4 didesnių bulviių (moteriško kumščio dydžio), tarkuotų burokine tarka
tiek pat, kiek bulvių - burokine tarka tarkuoto moliūgo
svogūno, smulkinto (aš sutarkavaui ta pačia burokine tarka)
3 kiaušinių
3 VŠ miltų
česnako arba džiovinto česnako granulių
druskos, pipirų
Paruošimas:
- Visus ingredientus, kurie jau sutarkuoti/susmulkinti sumaišome ir kepame blynus gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.
- Aš, kaip ir mano mama, kepdama bulvinius blynus, keptuvę bekepant uždengiu dangčiu.
- Patiekti su grietine arba varškės, grietinės ir česnako padažu arba kefyru, arba su kuo mėgstate :) Man jie labai skanūs ir vieni.
Apetitnai Tu čia prikepei:)))
AtsakytiPanaikintiAčiū! ;) jie mano favoritai :) per savaitę, gal jau trečią kartą juos valgau :) man patinka skonis ir, kad viską galima tarkuoti burokine tarka. Neturiu aš tarkavimo mašinos a nei jėgų galuotis su rankine ir tarkuoti blynus tai pkaip bulviniams blynams ar kugeliui :)
AtsakytiPanaikinti