2012 m. lapkričio 24 d., šeštadienis

Ar žinote, kad...


...1 litrą mėsos sultinio patariama pasūdyti 1/2 AŠ druskos.

...1 kg maltos mėsos patariama pasūdyti 1 AŠ druskos.

...į verdamus ryžius negalima berti cukraus, nes tada išvirti ryžiai bus kieti.

...jei į vandenį, kuriame verdame pupeles, įpilsime kelis lašus aliejaus, virtos pupelės bus minkštesnės ir skanesnės.

...česnakų skiltelių negalima pažeisti, nes dėl to jos supus.

...kambario temperatūroje produktų nemarinuokite ilgiau nei 30 minučių. Jei norite marinuoti ilgiau, produktus laikykite šaldytuve.

...didelius mėsos gabalus su kaulais, pavyzdžiui šoninę ar kumpį marinuokite per naktį.

...kepama žuvis nesubyrės, jei prieš kepant ją pavoliosime miltuose, palaikysime 10-15 min. ir tik tada dėsime į keptuvę su įkaitintais riebalais.

...puodą, kuriame virsime pieną, praskalaujame šaltu vandeniu, bet nešluostome. (Aš taip visada darau pamokyta mamos, kad pienas nesviltų).

...arbatos skonis ir aromatas bus prastesni, jei arbatžoles užpilsime pašildytu virintu, o ne šviežiai užvirusiu vandeniu.

...citrinas kelioms minutėms pamerkite į verdantį vandenį - bus lengiau išspausti iš jų sultis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...