2012 m. rugsėjo 6 d., ketvirtadienis

Duonos pudingas


Užsibuvo gana ilgai spintelėje pynutė. Ir jai aš iš karto numačiau labai aiškų likimą - duonos pudingas. Niekada negaminau ir neragavau duonos pudingo, todėl buvo smalsu išbandyti. Rezultatas tikrai labai skanus - tinka ir pusryčiams ir desertui (su kokiu nors gardžiu padažu, ledų kamuolėliu ar be nieko). Tik buvo kiek per saldu, ypač kaip pusryčiams. Nors ir mažinau cukraus kiekį, įsivertinusi, kad pynutė saldi, bet matyt per mažai. Kitą kartą kepdama su saldžia  pynute pilčiau tik pusę cukraus kiekio. Aš su kiekiais improvizavau, taip pat nedėjau džiovintų obuolių, nes neturėjau. Šiaip čia labai tiktų ir bet kokios džiovintos uogos, riešutai arba švieži vaisiai - bananai, obuoliai, persikai ir t.t. Man atrodo labiausiai tiktų obuoliai. Pynutėje buvusios razinos taip pat labai, ir net labai (!) derėjo. Likučius, kaip desertą, pribaigiau su kava - per saldu nebebuvo - tik labai skanu! O mano vyriškis pareiškė, kad pusryčiams netinkamas reikalas, bet įdėjus obuolių, su ledais - būtų tobula. Nieko sau pareiškimas, iš žmogaus, (namie) nevalgančio obuolių pyragų...
Jei turite pagyvenusios baltos duonos ar mielinio pyrago, o prancūziški skrebučiai jau pabodo, tai šis pudingas yra puikus būdas leisti jiems atgimti dar kartą. 

Taigi, mums reikės (pgl originalų receptą):
8 riekelių baltos sumuštinių duonos, geriausia poros dienų senumo - jau spėjusios sužiedėti
saujos džiovintų obuolių arba poros nedidelių šviežių
2 didelių kiaušinių
200 ml cukraus
250 ml pieno
150 ml grietinėlės
vanilės
cinamono
žiupsnelio druskos
sviesto, kepimo formos patepimui


Paruošimas:
  1. Kepimo formą patepame sviestu (aš per skubėjimą pamiršau, bet pudingas stipriai ir neprikibo prie formos).
  2. Duoną supjaustome kubeliais, sumaišome su naudojamais priedais ir paskleidžiame kepimo formoje.
  3. Kiaušinius išplakame su cukrumi, druska, vanile, pienu ir grietinėle.Aš dar papildomai įverčiau dosnų žiupsnį cinamono.
  4. Plakinį užpilame ant duonos kubelių ir paliekame ~20 min. susigerti.
  5. Prieš kepant viršų pabarstome cukraus ir cinamono mišiniu. Aš dar pabarsčiau migdolų plokštelėmis.
  6. kepimo formą dedame į didesnę, į kurią pripilame vandens, kad pudingo forma būtų iki pusės apsemta. Taip pudingas neperkeps.
  7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
  8. Iškepusiam pudingui ledžiame kiek atvėsti, pabarstome cukraus pudra ir tiekiame.

Skanaus!

Šaltinis: cityout.lt (autorė Eglė iš Žaidimų aikštelės)

6 komentarai:

  1. paskutine nuotrauka - be zodziu! taip ir reikia: tiesiai is viso keptuvo; musu namuos eduonos pudinga sirgi mylimas;

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) čia jaunuolis nusprendė, kad jam per mažai mama įdėjo :D
      Man pusrytinį variantą dar reiktų pašlifuoti, nes šitas truputį per saldus buvo, bet va dabar desertui jis būtų tobulai :)

      Panaikinti
  2. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. O sakykit, juoda duona niekaip netiktu? turiu skanios namines juodos duonos, bet ji jau sukietejo ir galvoju, ka cia padarius, kad neismesti. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai pamenu, kad esu mačiusi saldų duonos pudingą iš juodos duonos, bet nepamenu nei kur, nei kaip. Juodos duonos realizavimui aš siūlyčiau šį receptą: http://shirshiulizdas.blogspot.com/2013/05/kiausiniu-ir-duonos-pyragas-su-vistiena.html

      Panaikinti
    2. Nors ir ne vasara, ir gira jau nebe tokia aktuali kai karšta, bet visada išlieka kaip alternatyva, jei yra juodos duonos kriaukšlių :)
      http://shirshiulizdas.blogspot.com/2011/05/namine-duonos-gira.html

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...