Taigi, mums reikės:
Romaninių salotų (neradus pc tokių, teko naudoti iceberg salotas)
skrebučių
parmezano, naudojau Džiugo sūrį
Padažui:
aš viską padažui dėjau "iš akies" ragaudama, taigi, pateikiu originalius kiekius. Padažo užtektų ~4 porcijoms
1 labai šviežio kiaušinio
1 AŠ Vusterio padažo
2 VŠ citrinos sulčių
1 skiltelės česnako
druskos, pipirų
1 AŠ Dijon garstyčių
80 ml Extra Virgin alyvuogių aliejaus
Paruošimas:
parmezano, naudojau Džiugo sūrį
Padažui:
aš viską padažui dėjau "iš akies" ragaudama, taigi, pateikiu originalius kiekius. Padažo užtektų ~4 porcijoms
1 labai šviežio kiaušinio
1 AŠ Vusterio padažo
2 VŠ citrinos sulčių
1 skiltelės česnako
druskos, pipirų
1 AŠ Dijon garstyčių
80 ml Extra Virgin alyvuogių aliejaus
Paruošimas:
- Salotas nuplauname ir nusausiname. Suplėšome gabaliukais ir išdėliojame lėkštėse.
- Kiaušinį paneriame į verdantį vandenį 1-ai minutei ir po to iš karto perdedame į dubenį su šaltu vandeniu, kad visiškai atvėstų. Tokiu būdu kiaušinis dar vis žalias, bet šiek tiek sutirštėjęs.
- Dubenėlyje sumaišome Vusterio padažą, citrinos sultis, išspaustą česnaką, garstyčias, druską bei pipirus.
- Įmušame kiaušinį ir išplakame mikseriu kol bus vientisa.
- Labai labai plona srovele nuolat plakant mikseriu pilame aliejų. Plakame, kol padažas kiek sutirštės.
- Padažu aplaistome salotas, išdėliojame ant viršaus skrebučius, sūrio drožles. Mano šaldiklyje visada yra tarkuoto Džiugo, tokiu ir pabarsčiau.
- Valgome ir mėgaujamės!
Skanaus!
Atrodo labai skaniai. MĖgstu Cezario salotas, nors pati tokių išgrynintų ir nesu gaminusi. Kartą bandžiau, bet po to nukrypau į kitą variantą. Mėgstu jausti ančiuvį šiose salotose. Kartais aš įtrinu į kiaušinį jį, gaunasi a la majonezas ančiuvių skonio. Bet Cezario vis ir nepasigaminu. Mielai prisijungčiau:)
AtsakytiPanaikintiman smalsu pabandyti su ančiuviais, nes apskritai man jie netrastas pasaulis :D Žinau, kad užsitrauksiu visų gurmanų rūstybę, bet man svarbu, kad patiekalas būtų skanus, sveikas. Jei jis ir nusižengia istoriniam receptui, ne pasaulio pabaiga.
Panaikintilabai skanu su anciuviais padazas siaip pabandykit tikrai cezario salotos ir eina su anciuviu padazu:)
AtsakytiPanaikintiReikės būtinai pabandyti - žinau, kad eigoje istorijos, kai daugelis bijo žalių kiaušinių, pradėjo daryti padažą su ančiuviais. Aš pirmiausia norėjau išbandyti originalų receptą :)
PanaikintiPuikios salotos, toks lengvas užkandis. Aišku, aš kaip mėsėdė labiau mėgstu kai yra bent kažkiek vištienos cezario salotose. Tačiau metai bėga, tos mėsos stebuklingu būdu kaupiasi mano figūroje. :)))) Reikės išbandyti jūsų receptą. Ačiū..
AtsakytiPanaikinti