2012 m. rugsėjo 15 d., šeštadienis

Orkaitėje troškinta vištiena su daržovėmis


Už šitą vakarienę nusipirksiu sau medalį, o už nuotraukas išsirašysiu griežtą papeikimą. Labai  labai skanu, netikėtai. Padažiukas gavosi tobulo skonio. Daržovės, iškepusios prie vištienos tiesiog nerealios. Atrodo viskas super paprasta, bet taaaaaaaip gerai dera ir taaaaaip skanu! Laiko prasme gal ir nelabai greitai - įvertinus visą kepimo laiką, bet pastangų prasme - nėra ką veikti!

Taigi, mums reikės:
vištienos (aš naudojau įvairias dalis, tobulai čia tiktų ketvirčiai, blauzdelės, kumpeliai)
druskos, pipirų, citrinos, džiovinto česnako granulių

miltų
didelio svogūno
2-3 nemažų česnako skiltelių
~ 1/2 stiklinės balto vyno (nebūtina, bet labai skanu, aš pilamo kiekio nematavau)
~ stiklinės sultinio
1 paprikos
4-5 didelių pievagrybių
kitų daržovių pagal pomėgį
pipirų, lauro lapų, kt. mėgiamų prieskonių

Paruošimas:
  1. Vištieną pagardiname druska, pipirais ir česnakų granulėmis. Jei turite mėgstamų paukštienos prieskonių, įberkite ir jų. Palaistome citrinos sultimis ir paliekame marinuotis bent kelias valandas. 
  2. Pasimarinavusią vištieną apvoliojame miltuose, perteklių nukrečiame ir apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje. Neiškepame, tik apskrudiname. Kepant įkaitintoje keptuvėje ant didesnės ugnies būsime tikri, kad vištiena apskrus, bet neišbėgs mėsos sultys.
  3. Sudedame apkeptą vištieną į kepimo indą,
  4. Keptuvėje  su trupučiu aliejaus ar sviesto (aš naudoju ghee) pakepiname svogūnus, kol pradeda skaidrėti ir suberiame smulkintus česnakus. Kepiname, kol česnakai paskleis savo aromatą. Aš svogūnus susmulkinau gana smulkiai. Kitą kartą svogūną dalinčiau didelėmis skiltimis.
  5. Į keptuvę pilame baltą vyną ir truputį pakaitiname, tada supilame sultinį, išmaišome, beriame likusius prieskonius (aš bėriau Provanso žolelių mišinį, juodųjų pipirų žirnelių ir pora lauro lapelių) užviriname ir užpilame ant vištienos.
  6. Kepimo indą uždengiame su folija. Arba naudojame indą su dangčiu.
  7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes.
  8. Papriką supjaustome juostelėmis, pievagrybius padaliname į 4-6 dalis (priklausomai nuo grybo dydžio), supjaustome kitas daržoves, jei naudojame tokias. Norėjau dar įdėti kalafioro, bet jau būtų netilpę į kepimo formą.
  9. Dedame daržoves pas vištieną į kepimo indą ir dar kepame jau neuždengtus apie 20 minučių.
  10. Aš patiekiau su traiškytomis bulvėmis ir morkų salotomis. Jei kartu su vištiena telpa iškepti daugiau daržovių - kito garnyro net nereikėtų.
Skanaus!

Atnaujinta (2020-10-24): Taip, šito recepto įžanga nei pusę tiek neatspindi kokio skanumo šis patiekalas!
Kadangi esu tinginė, šį kartą norėjau minimizuoti darbą iki maksimumo, tad iškepiau daugiau daržovių, o greta patiekiau kuskuso. Patikėkit, liežuvį prarysit!

O ką papildžiau šį kartą:
  1. 1 morką stambiai supjausčiau ir subėriau į keptuvę šiek tiek pakepus svogūnams, ir toliau kepiau kartu, vėliau subėriau smulkintą česnaką ir toliau dariau kaip recepte.
  2. Prie pjaustytos paprikos ir pievagrybių pridėjau stambiau supjaustytą pusę jaunos cukinijos, visas šias daržoves pagardinau druska, pipirais, česnakų granulėmis, Provanso žolelėmis, pašlakščiau aliejumi ir balzamiko actu, išmaišiau ir toliau viską dariau pagal receptą (10 punktas).
  3. Patiekiau su kuskusu, kuris puikiai sugėrė tą fantastiškai skanų padažą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...