2011 m. rugpjūčio 29 d., pirmadienis

Slyvų pyragas su baltymų kepure


 Gavau kone 20 litrų kibirą slyvų. Verdu džemus, bet kaip gi nepabandžius ir kitos srities :) Taigi slyvų pyragas: puikus, sakyčiau neeilinis pyragas. Man ir mamai labai patiko. Man ypač patiko pagrindas, na ir žinoma visuma. Rekomenduoju išbandyti.


Taigi, mums reikės:
Pagrindui:
140 g (220 ml) miltų
80 g sviesto
2 VŠ cukraus
2 kiaušinių trynių
2/3 AŠ kepimo miltelių
100 ml smulkintų migdolų
lašelis migdolų esensijos

Baltymų kepurėlei:
2 kiaušinių baltymų
70 g cukraus pudros
žiupsnio druskos

5-8 slyvų

Paruošimas:
  1. Persijojame miltus ir sumaišome su kepimo milteliais.
  2. Į miltus suberiame gabaliukais supjaustytą sviestą. Mentele ar peiliu sviestą kapojame, kol jis apsivels miltais.
  3. Sudedame likusius, pagrindui skirtus, produktus ir greitai, kad neištirptų sviestas užminkome tešlą.
  4. Kepimo formą (manoji 23x14 cm) išklojame kepimo popieriumi ir įklojame tešlą.
  5. Slyvas nuplauname, perpjauname per pusę, išimame kauliukus. Pabaksnojame perpjautąja puse į cukrų ir dedame ant tešlos žievele į apačią. Slyvų tankumą reguliuokite pagal tai, kiek mėgstate slyvas ir rūgštelę pyraguose.
  6. Kepame iki 200 laipnsių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
  7. Praėjus 10 min. nuo kepimo pradžios pasiruošiame baltymus.
  8. Baltymus su žiupsnius druskos išplakame iki standžių putų. Plakant po šaukštą dedame cukraus pudrą. Plakame tol, kol baltymai pasidarys tvirti ir blizgūs.
  9. Ant pyrago sudeme baltymus ir toliau kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol baltymai parus.

Skanaus!

Šaltinis: Neringos blogas

2 komentarai:

  1. Atrodo nuostabiai! Mielai prie popiečio kavutės paimčiau gabalėlį

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jis tikrai buvo labai gražus ir skanus :) Gaila jau nebėr kuo pasidalinti :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...