2011 m. rugpjūčio 26 d., penktadienis

Greito raugimo agurkėliai



Šiuos agurkėlius nusižiūrėjau senų seniausiai dar pas Iloną, bet kaip visada išsaugotų  receptų gausybėje jie pasimetė. Prisiminiau juos vėl pamačiusi Virtuvė Nuo...Iki... liepos mėnesio numeryje. Išbandžiau iš karto, tik štai įdėti čia vis neprisiruošiau. Patiko labai. Nustebino tai, kad tikrai labai greitai atsirado rauginto agurkėlio efektas. Pats tas išvažiavus kur nors į gamtą - sumakaluoji viską ir vualia - traškūs agurkėliai paruošti.

Taigi, mums reikės:
500 g trumpavaisių agurkų
druskos
2 skiltelių česnako
2 saujos smulkintų krapų

Paruošimas:
  1. Agurkus nuplauname, nupjaustome abu galus, sudedame į stiklainį ar maišelį.
  2. Suberiame krapus, druską, griežinėliais pjaustytą česnaką, uždengiame dangteliu/užrišame maišelį ir gerai sukratome. Po kelių minučių dar kartą sukratome ir jau galima skanauti.
  3. Aš raugiau maišelyje ir padėjau į šaldytuvą. karts nuo karto pakratydavau. Valgėme po kelių valandų. Tikrai rauginti :)
Skanaus!

P.S. kaip jūs užsidedate vandenženklį ant foto? Ką tik radau viename receptų puslapyje panaudotą savo nuotrauką ir labai nemaloniai pasijutau...

4 komentarai:

  1. Aš nededu vandens ženklų... O kuriame puslapyje radai savo nuotrauką? Gal reiktų ir man susimąstyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. mama.lt, netyčia užtikau, kai išmetė reklamą ekrano kampe :) Tos mano nuotraukos tikrai netraukia į išskirtinumą, bet va pasirodo kažkam pravertė. Nemalonu kažkaip

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš naudoju Bytescout Watermarking LITE, pagooglinus kokią radau pirmą nemokamą, ta ir pasinaudojau :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū, Forelle, reikės ir man pasieškoti.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...