2011 m. gegužės 20 d., penktadienis

Naminė ricotta ir mano šiandienos pusryčiai



Dar vienas atradimas. Kai paprasta namų sąlygomis pasigaminti tokį skanėstą. Na, man asmeniškai, taip tiesiog valgyti ricottos sūrį per riebu (skanu, bet per riebu), kaip kad įsitikinau bepusryčiaudama. Aišku pusryčiams iš vakaro buvo kitas planas - blynai su ricotta, bet kaip kiekvieną rytą, mano vakaro rožiniai planai pasiruošti prašmatnius pusryčius materializuojasi vienoje mintyje: KAVOOOOOOOOOS  ir kuo greičiau (o ko norėt, naktį atsikėlus kokį 100-tą kartų su finaliniu atsikėlimu 6.30...)!!! Kadangi savaitgaliui planavome išvažiuoti, o palikti tokį gėrį šaldytuve būtų griekas, tai susimakalavau pusryčius. Bet apie juos vėliau.
Taigi, ricottos sūris. jei jau taip visai atvirai, pirktinio nesu ragavusi. Bet tai, ką aš išgavau, man labai patiko. Net mažasis valgė pakabinus dar šiltos, nuo merlės. Reikės, kada, pabandyti panaudoti jogurtą vietoje citrinos rūgšties. Kai gaminau varškę, jis kuo puikiausiai "sutraukė" pieną. 

Taigi, mums reikės:
1 l pieno (naudojau Dvaro 3,5% riebumo)
120 ml plakamosios greitinėlės (liesa čia netiks)
1,5 VŠ citrinos sulčių
0,5 AŠ druskos

Paruošimas:

  1. Išspaudžiame citrinos sultis ir pasidedame netoliese.
  2. Pilame pieną ir grietinėlę į puodą ir kaitiname nuolat maišant mediniu šaukštu, kad neprisviltų.
  3. Kai pamatysime, kad pienas jau tuoj tuoj užvirs, supilame citrinos sultis ir gerai maišome, kad viskas tolygiai pasiskirstytų. 
  4. Apie minutę maišome, tolygio mažinant ugnį, kad pienas neužvirtų. 
  5. Ugnį išjungiame ir paliekame minutėlei būsimą ricottą ramybėje.
  6. Supilame masę į pasiruoštą kiaurasamtį su įklota merle.
  7. Kai nusivarva nereikalingas skystis, dedame ricottos sūrį į indą ir šaldytuvan. Na, o panaudojimas asmeninės fantazijos reikalas :)
Desertas su ricottos sūriu

Aha, o dabar apie pusryčius. Kadangi blynus pagaminti visgi užtrunka ilgiau nei pasiruošti skanios rytinės kavos puodelį, teko suktis iš padėties. batonas kaip tyčia irgi buvo pasibaigęs, taigi, teko suktis iš padėties ir pusryčiams pasigaminti a la desertą :)...


...kuriam mums reikės:
Ricottos sūrio
pusryčių dribsnių
mėgstamų uogų (mano atveju tai buvo šaldytos, braškės)

Paruošimas...


...elementarus: taurėje sluoksniuojame ingredientus pagal savo norą ir valgome :)


Skanaus!


Šaltinis: Žaidimų aikštelė

6 komentarai:

  1. Pas mane irgi seniai eilėje laukia naminis Ricottos sūris:), taip visos giria jį, kad reikia vieną kart imti ir prisiruošti:)
    Taviškiai pusryčiai mmm.. skaniai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Geras, geras dalykėlis. Aš su motinyste pasinešiau ant natūralumo, tai namie gamintas maistas man dabar arčiausiai širdies.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Turim daug bendro, nes aš taip pat šiuo metu dekrete, auginu savo mazgę ir tik prieš keleta mėnesių atradau meilę maisto gaminimui :) pamilau virtuvę :) ir dažnai lepinu šeimyną tik namie gamintu maistu :)
    P.s. kiek laiko Tavo aukseliuim, spėju, kad apie 1 m.?:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Panašiai :) Metai ir po savaitės bus du mėnesiai :) Kiek Tavąjai? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na tai aktualijos panašios mūsų :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...