2011 m. gegužės 23 d., pirmadienis

Buchteln



Skubu pasidalinti šių nuostabiai fantastiškai tobulai skanių bandelių receptu.  Labai teisingai parašė Elžbieta - "pasakyti, kad jos skanios, reiškia nepasakyti nieko". Tiesą sakant, pirmą kartą man jos nepavyko kaip reikia (labai greitai per daug paskrudo viršus ir nesikaramelizavosi karamelė, spėju kad mano orkaitė vis "užmeta magaryčių" karščio, lyginant su tuo, kas nustatyta). Bet jos buvo toooookios nuodėmingai skanios, kad ir nepavykę, kad gavau iš MB užsakymą, o ir pati iš karto pasirįžau, bandyti dar kartą. Bandelės purios, nuostabiai kvepiančios, o karamelinis pagrindas - veda iš proto. Tikrai, jei tik mėgstate bandeles (pasirodo būna žmonių, kurie nemėgsta - nesuprantu...) privalote jas išbandyti!!!

Taigi, mums reikės:
Bandelėms: 
125 ml šilto pieno
20 g šviežių mielių
50 g sviesto
~320 g miltų
50 g cukraus
4 tryniai
žiupsnis druskos
1 citrinos nutarkuotos žievelės (nedėjau)
1 AŠ romo

Karamelei:
200 ml grietinėlės
30 g sviesto
50 g cukraus

kiaušinio aptepimui

Paruošimas:

  1. Šiltame piene ištirpiname mieles su 1 šaukšteliu cukraus ir paliekame 15 min., kol susidarys putos. Aš kadangi mieles laikau šaldiklyje, tai laikiau ilgiau.
  2. Ištirpiname sviestą ir atvėsiname.
  3. Išplakame trynius su cukrumi, supilame pieną su mielėmis,  įsijojame miltus, dedame visus likusius tešlos ingredientus ir išminkome tešlą (aš, kaip visada, dėkoju pavaduotojai tešlos minkymo klausimais - duonkepei).
  4. Išminkytą tešlą, uždengtą rankšluosčiu, paliekame pakilti dvigubai.
  5. Kepimo formą (~20x30 cm) išklojame kepimo popieriumi, atskirame inde išmaišome karamelei skirtą grietinėlę, cukrų, mažais gabalėliais pjaustytą sviestą ir supilame į kepimo formą.
  6. Iš pakilusios tešlos formuojame nedideles bandeles ir dedame į kepimo formą. 
  7. Paliekame dar pakilti ~40 min.
  8. Prieš pašaunant į orkaitę bandeles patepame kiaušinioplakiniu.
  9. Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~50 min. Aš įpusėjus kepimui uždengiau bandeles folija, nes grėsė pirmųjų bandelių dalia - paskrusti daugiau nei reikia.
  10. O tada mėėėėėėėėėgaujamėėės!



Skanaus!!!



Šaltinis: Žaidžiame virtuvę

17 komentarų:

  1. Na jau taip įtikinamai išgyrei, kad reiks pasirįžti :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Wow. Gal čia ta kur kaip Laisvės alėjoj kur 101 kepyklėlė kepa??

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gėda pelėda, bet dar nesu joje buvusi :) Išėjau ilgųjų savo atostogų anksčiau nei ji atsidarė, i rprogų atsidurti Laisvės alėjoje iki šiol ne daug buvo, bet reikės ta proga patikrint šią kepyklėlę :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Patikrink ir duok žinot. Nes ta jų bulka man taip patinka, kad 3 tuos nemažus riebius sviestinius kauburukus galiu viena suvalgyt.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Žinok, ne dar. Atostagavau taip sakant :) Bet nepamiršau ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai noriu išbandyti šias bandeles. Man įdomu kada jos skaniausios? Ar jos skanios sekančią dieną?
    Ar geriau vakgyt tą pačią tik ištrauktas iš orkaitės?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kaip ir visi mieliniai kepiniai, jos skaniausios kuo šviežesnės. Mes jas valgėme kelias dienas, skonis buvo puikus ir jis toks išliko, bet žinoma, dar šiltos jos pačios pačiausios.

    AtsakytiPanaikinti
  8. ačiū labai :) Sugalvojau jas iškepti dykrytei į darželį gimtadienio proga vietoj torto :) Pagalvojau bulkutes juk mėgsta visi vaikai :) Tai pasidarysiu bandomajį kepinį :) labai laukiu.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nagi išbandžiau :), tikrai nerealiai skanios bandelės!!! bet į blogą nedėsiu dėl vienos tokios lyg ir menkos priežasties - kitą dieną man jos jau nebuvo tokios purios minkštos ir besalygiškai skanios kaip mirmąją dieną, nes kai tik iškepiau, tai maniau pirštus nusikramtysiu kokios skanios :DDD todėl kitą dieną jos mane labai nuvylė :(
    Bet beabejonės tikrai rekomenduoju visiems, tik suvalgyti siūlau iškart, nes skanumas neišpasakytas, ypač ta karamelinė bandelių apačia :)))

    AtsakytiPanaikinti
  10. Man jos liko minkštos, aišku ne tokios, kaip ką tik ištrauktos iš orkaitės :) Aš visada kepinius, jei lieka kitai dienai įdedu į maišelį, tai jie taip neapdžiūsta ir išlaiko minkštumą. Bet turiu pripažinti, kad dauguma mielinių kepinių savo skonines savybes su laiku praranda :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Kepiau sias bandeles visai seimai labai patiko. Dekui uz toki rezepta

    AtsakytiPanaikinti
  12. nesuprantu,ant kepimo popieriaus ispilti karamele o ant jos deti bandeles??

    AtsakytiPanaikinti
  13. nesuprantu,ant kepimo popieriaus ispilti karamele o ant jos deti bandeles??

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...