Patiekalas paprastas kaip 2x2, bet kadangi neturėjau supratimo kaip jį daryt ir kreipiausi į mamą, tai pamaniau, kad kažkam gal ir pravers šis įrašas. Na bent jau man tai tikrai pravers po kiek laiko - deja atmintis ne pati geriausia. Uch skanūs pietūs buvo - tokie ūkiški.
Taigi mums reikės:
1 l raugintų kopūstų
4 bulvių
1 vidutinio svogūno
lauro lapo
rūkytų dešrelių (naudojau madžiotojų parūkytas dešreles)
Procesas:
- Paragaujame kopūstus ir jei labai rūgštūs, perplauname su vandeniu.
- Dedame kopūstus į puodą, užpilame vandeniu, kad apsemtų, įdedame lauro lapą ir troškiname ant nedidelės ugnies 1 val.
- Dedame į puodą pas kopūstus smulkiai supjaustytą svogūną, kubeliais supjaustytas bulves ir dešreles. Dar patroškiname apie 10-15 min. kol bulvės išvirs (nuo kopūstų rūgšties jo sgali išlikti šiek tiek kietokos).
Aciu! Kaip tik ieskojau paprasto mamos kopustu recepto, nes mamos klausti del to, kad sis receptas 2x2, kaip ir nesmagu buvo :)
AtsakytiPanaikinti:) Į sveikatą :) Aš šį receptą iš savo mamos išklausiau ;)
Panaikinti