2011 m. sausio 25 d., antradienis

Apkepas su dešrelėmis ir pomidorais



Nuostabiai skanu ir paprasta. greita pagaminti, jei yra išvirtų bulvių. Kitą sykį dėčiau daugiau svogūnų, daugiau pomidoro ir šiek tiek česnako. Bet šiaip - apsivalgymas.


Taigi mums reikės:
300 g dešrelių
2 VŠ aliejaus ir 2 VŠ vandens
6 virtos bulvės
2 dideli dideli pomidorai
3 vidutiniai svogūnai
200 ml 10 proc. riebumo grietinės (neturėjau, dėjau 30 proc.)
1 AŠ druskos (dėjau pusę, galima ir daugiau)
1 AŠ picos prieskonių
žiupsnelis juodųjų pipirų
100 g fermentinio sūrio


Procesas:

  1. Svogūnus supjaustome šiaudeliais ir pakepiname vandens ir aliejaus mišinyje, kol pasidarys skaidrūs.
  2. Ant svogūnų dedame griežinėliais pjaustytus pomidorus, padidiname unį ir kelias minutes pakaitiname.
  3. Patepame riebalais skardą, kurioje kepsime ir sluoksniuojame: pjaustytos bulvės, pomidorų griežinėliai, pjaustytos dešrelės, svogūnai, grietinė, sumaišyta su druska, pipirais ir picos prieskoniais, tarkuotas sūris.
  4. Kepame 25 minutes iki 200 laipnsių įkaitntoje orkaitėje. Aš kadangi naudojau picarelą, kuri linkusi greitai degti, sūrį barsčiau likus 10 minučių iki kepimo pabaigos.

Šaltinis: Dovilytės blogas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...