Kadangi šiandien einame į svečius, reikėjo suręsti kokį nors kepinį. Šį keksą išsikepti labai rekomendavo viena kolegė iš SM :) Reultatas tikrai nenuvylė. Kai paragavau, pirma mintis buvo - tarsi valgyčiau debesį. Purumas, minkštumas, lengvumas - neapsakomi. Norėtųsi daugiau drėgnumo, taigi dėčiau daugiau sviesto. Spėju, kad šį efektą suteikia krakmolas - jį kepiniuose naudoju pirmą kartą. Rekomenduoju.
Taigi mums reikės:
100 g sviesto (kitą sykį dėčiau 150 g)
290 g (480 ml) miltų
160 g (240 ml) bulvių krakmolo
230 g (240 ml) cukraus
4-5 kiaušiniai (neapsižiūrėjau, pasirodo turėjau tik tris)
4-5 VŠ grietinės +1 VŠ į rudąją tešlą
3 AŠ kepimo miltelių
3-4 VŠ kakavos
2 AŠ vanilinio cukraus
100 g (120 ml) aliejaus (dėjau 120 g, 150 ml)
3 VŠ brendžio (dėsiu kitą sykį į rudąją tešlą vietoje grietinės)
Procesas:
- Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo.
- Dedame po vieną kiaušinius, po kiekvieno gerai paplakant, kad nebesimatytų kiaušinio.
- Dedame grietinę, paplakame, pilame aliejų, vėlgi išplakame.
- Įsijojame į tešlą miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais.
- Atskiriame pusę, ar trečdalį, pagal norą, tešlos. Į jį dedame kakavą ir grietinės šaukštą ir gerai išmaišome.
- Pilame į riebalais pateptą kepimo formą. Aš pirmiausia pyliau tamsią tešlą, vėliau - šviesią. Apvedam su šaukštu ar peiliu aplik formą, kad kiek susimaišytų tešlos.
- Kepame 45 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Nuo 30 min. kepiau uždengusi folija, nes pradėjo skrusti viršus. Kitą sykį kepsiu žemesniame lygyje, nei kad šį kartą - per vidurį.
Šaltinis: Neringos blogas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą