Kai norisi lengvos vakarienės, o šaldytuve yra avokadų, visada darausi avokadų ir tuno užtepą. Jis man idealiai tinka su duona ir balto vyno taure (na pastaroji dalis gal po kokio pusmetuko...)
Taigi mums reikės:
2 avokadų
2 skiltelių česnako
1 nedidelio mėlynojo svogūno
2 pomidorų
1 skardinės tuno savose sultyse
Citrinos sulčių
druskos, pipirų
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Procesas:
- Avokadus nulupame, masę sutriname.
- Pašlakstome citrinos sultimis. Jos suteikia malonaus rūgštumo, o taip pat sustabdo avokado tamsėjimą,
- Įspaudžiame česnaką.
- Sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, pomidorus.
- Įpilame šlakelį aliejaus.
- Sudedame tuną, prieš tia nupylus sultis.
- Viską išmaišome, įdedame pagal skonį druskos, pipirų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą