2010 m. lapkričio 26 d., penktadienis

Naminė tepama arba švelnioji varškė



Beveik jokių pastangų nereikalaujantis procesas. O rezultatas - tikrai malonus ir, svarbiausia, skanus. Galima naudoti kaip užtepą ant duonos, kaip gardų dažinį duonos lazdelėms,  arba daržovėms (šitą variantą nusimačiau kitiems metams, kai bus šviežių daržovių), arba panaudoti kepiniams. 
Taigi mums reikės:
1 litro kefyro
druskos, česnako, prieskoninių žolelių pagal skonį
Procesas:

  1. Kefyrą dedame į šaldymo kamerą, kad visiškai sušaltų.
  2. Sušalusį kefyrą dedame į sietelį su įklota kelis kartus perlenkta marle, arba, kaip dariau aš - subadome kefyro pakelį ir dedame į sietelį. 
  3. Paliekame per naktį, kad nusivarvėtų pasukos.
  4. Gautą varškytę paskaniname druska ir prieskoniais ir viskas. Dedant žolelių, suplakti galima blenderiu, kad masė būtų vientisesnė.


Šaltinis: Kulinarijos laboratorija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...