2020 m. gruodžio 22 d., antradienis

Menkė su pomidorais ir čiobreliais



Šis patiekalas mūsų gomuriui tikra šventė! Gaminau ją jau ne kartą, netgi ir šv. Kūčių stalui, kaip karštą patiekalą. Visada sulaukia tik geriausių atsiliepimų. O įvertinus patiekalo paruošimo paprastumą ir ingredientų sąrašo trumpumą - the best of the best!


Taigi, mums reikės (2-3 porcijoms):
400 g menkės ar kitos baltos žuvies
2 vidutinių svogūnų
500 ml konservuotų pomidorų savo sultyse arba šviežių pomidorų, jei sezonas
1 AŠ cukraus (pagal skonį)
~4 šakelių šviežio čiobrelio
druskos, pipirų

Paruošimas:
  1. Menkę supjaustome vienodais gabaliukais, pagardiname druska, pipirais ir paliekame trumpai pasimarinuoti.
  2. Svogūnus supjaustome plunksnelėmis ir pakepiname įkaitintame aliejuje kol suminkštės.
  3. Supilame pomidorus, mentele patriname, pagardiname druska, pipirais, cukrumi, įmetame čiobrelio šakeles ir patroškiname 20-30 minučių. Jei naudojame šviežius pomidorus, viršūnėlę įpjauname, nuplikome, nulupame odelę, supjaustome kubeliais ir verčiame į keptuvę, toliau procedūra ta pati. 
  4. Ant pomidorų troškinio išdėliojame žuvies gabaliukus, uždengiame ir paliekame iškepti. Trukmė labai priklauso nuo žuvies gabalėlių dydžio ir storio. Gali prireikti nuo 4 iki 10 minučių. Siūlau tikrinti.
  5. Labai tinka su bulvių koše.
Skanaus!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...