2020 m. gruodžio 28 d., pirmadienis

Panna cotta su kava

Negaliu paaiškinti kodėl, bet jau ne pirmus metus naujiems metams man nesinori jokių sunkių desertų (tortų, pyragų, keksų). Matyt po viso švenčių maratono skrandis nori poilsio. Tad sau desertui gaminuosi žele ar panna cottą. Praėjusių metų desertas - panna cotta su kava. Kažkur nusižiūrėjau tokį panna cottos pateikimo būdą ir prisiminusi pasigaminau. Iš pradžių dvejojau - ar kavą saldinti (kavą geriu tik nesaldintą), bet džiaugiuosi, kad nusprendžiau pasaldinti. Desertai turi būti saldūs! 


Taigi, mums reikės:
Panna cotta sluoksniui:
300 ml riebios grietinėlės
300 ml pieno
90 g cukraus
vanilinio cukraus
1,5 VŠ želatinos (naudojau dr.Oetker)

Kavos kubeliams:
300 ml juodos kavos
2 AŠ cukraus
1 VŠ (nepilno) želatinos

Paruošimas:
  1. Želatiną užpilame vandeniu skirtinguose indeliuose ir paliekame išbrinkti. 
  2. Pasiruošiame kavą, supilame išbrinkusią želatiną ir maišome kol ištirps. Supilame į indą lygiu dugnu, kad būtų bent 2 cm storio sluoksnis. Dedame į šaldytuvą visiškai sustingti.
  3. Kai sustingsta kavos sluoksnis, supjaustome kubeliais ir ruošiame panna cottą.
  4. Grietinėlę ir pieną pakaitiname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Neužviriname. Nukeliame nuo ugnies.
  5. Įmaišome išbrinkintą želatiną ir maišome, kol ji ištirps. Visiškai atvėsiname.
  6. Į indelius sudėliojame kavos kubelius ir užpilame panna cotta. Dedame į šaldytuvą, kad visiškai sustingtų (ne mažiau ~3 val.).
Skanaus!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...