2012 m. vasario 3 d., penktadienis

Vištienos juostelės


Neseniai viename komentare parašiau, kad kiek bandžiau receptų iš Beatos knygų, ne visi rezultatai vertė sakyto och ir ach. Bet va šitas - ir och, ir ach nusipelnė. Idėjiškai labai elementarus patiekalas, jeigu galima taip sakyti, bet labai vykęs. Ką tik iškeptus aš juos pateikiau pietums su bulvių koše ir morkų salotomis. Vakare juos panaudojome a la Cezario salotoms. KAIP skaniai pavalgėme abu kartus, nemoku apsakyti. Juos galima valgyti ir šiltus ir šaltus, pagaminus padažą pateikti kaip užkandį. Didelis pliusas - nereikalauja daug darbo. O rezultate mes gauname minkštą sultingą mėsytę, traškiame ir labai skaniame apvalkale. Rekomenduoju!

Taigi, mums reikės:
vištos krūtinėlės abiejų pusių
1 stiklinės kefyro/pieno/natūralaus jogurto
mėgstamų prieskonių (aš naudojau česnako granules, Pravanso žolelių mišinį, paprikos miltelius ir pipirus)
2-3 VŠ miltų
3-4 VŠ maltų džiūvėsėlių
1-2 VŠ smulkiai tarkuoto Džiugo sūrio
1 kiaušinio
alyvuogių aliejaus (nebūtinai)

Paruošimas:
  1. Supjaustome vištos krūtinėlę 2-3 cm storio juostelėmis.
  2. Kad vištiena būtų minkštesnė ir sultingesnė užpilame ją kefyru, pienu arba jogurtu. Beata siūlo palaikyti pora valandų ir tada, išėmus, skaninti prieskoniais. Aš padariau kitaip: Į dubenį sudėjau vištieną, užpyliau natūraliu jogurtu ir subėriau visus prieskonius, išmaišiau. Palikau šaldytuve per naktį.
  3. Pasiruošiame vienoje lėkštėje miltus, kitoje džiūvėsėlius, sumaišytus su tarkuotu Džiugu, dubenėlyje išplakame kiaušinį.
  4. Imame gabalėlį mėsytės, voliojame miltuose, merkiame į kiaušinį ir tada gerai išvoliojame džiūvėsėliuose. Beata siūlo pirma merkti į kiaušinį, tada į  miltus, po to į džiūvėsėlius, bet man tai kažkaip ne taip atrodo visas šitas reikalas, taigi dariau pagal save.
  5. Kepimo skardą išklojame folija arba kepimo popieriumi, dedame apvoliotus mėsos gabalėlius ir pašlakstome aliejumi. Aš labai skubėjau ir pamiršau šitą punktą, bet nuo to rezultatas nenukentėjo.
  6. Kepame iki 200-210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.


Skanaus!


Šaltinis: Knyga "Beatos virtuvė"

14 komentarų:

  1. Gardumėlis, vis ruošiuosi šį receptą išbandyti..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai, kad gardumėlis, o ir ruoštis nėra ką, taigi, pirmyn! :)

      Panaikinti
  2. daugybę kartų kepiau šitas juosteles. tikrai och ir ach vertas receptas :) labai nemėgstu kepti riebaluose mėsos, tad šis variantas orkaitinis man labai tinka.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. man patinka ir dėl to, kad nekepta riebaluose ir dėl to, kad stovėti prie keptuvės nereikia, ko negaliupakęsti :)

      Panaikinti
  3. Na va, mano vienas is pirmu(gal net pirmas isbandytas) receptas ir jis man tokio ispudzio nepaliko :( bet galvoju dar syki bandyti:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na va :) Štai čia ir slypi subjektyvumo pavojai, kai kažkam be galo skanu, o kitam ne itin :) Mums buvo labai skanu, gal tiesiog parinkau teisingus kompanjonus lėkštėje :) Įvertinus įdėtą darbą juos ruošiant ir gautą rezultatą - tai tiesiog super :)

      Panaikinti
  4. Kokie man džiūvėsiai gavosi kai kažkada bandžiau kepti, bet gal aš mėsą per plonai supjausčiau, nu būtinai pabandysiu pagal šį receptą

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gali būti, kad per plonai supjaustėte. Aš per daug nenuploninau. Dar variantas, kad per ilgai kepant mėsa išsausėjo. Jei labai plonai pjaustant, reiktų ir laiką kepimo trumpinti. TIkiuosi, kad pagal šį receptą viskas pavyks puikiai!

      Panaikinti
  5. Sveiki. Papasakosiu savo gaminimo istoriją. Išsirinkau šį patiekalą, viską susiruošiau, pasiskaičiau komentarą, kad negalima numažinti gabalėlių, todėl buvo nemaži. Kepdama užmiršau įjungti orkaitės apačią, taiga ji sudrėko, o dar didesni gabalėliai tai drėgmės daugiau, nelabai patiko, sakiau nebegaminsiu. Bet kadangi liko dar užmarinuotų gabalėlių, tai surizikavau kita dieną pietums iškepti. Į džiuvėsius dėjau daugiau džiugo, sumažinau gabalėlius ir normaliai kepiau, kaip patiko, labai labai, tikrai dar kartosiu. Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Džiaugiuosi, kad šiam patiekalui buvo suteiktas antras šansas :)

      Panaikinti
  6. Neišpasakytai skanu! :) Mano vyrukas išvis amo netekęs buvo. :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Va tai tau, koks nerealus įvertinimas :) Ačiū! :)

      Panaikinti
  7. O kokią kepimo funkciją naudojate?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. beveik visais orkaitės naudojimo atvejais aš naudoju "viršus-apačia"

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...