2012 m. vasario 6 d., pirmadienis

Moliūgų blyneliai


Labai skanūs blynai! Purūs, minkšti ir kvapnūs. Ir, be abejo, sveiki, juk su moliūgu. Labai patiko ir mažąjam. Nors blynams su moliūgu "iškelti" reikia daugiau kepimo miltelių, nei įprastiems,kitą kartą jų dėčiau mažiau.

Taigi, mums reikės:
1 kiaušinio
3 VŠ cukraus
žiupsnelio druskos
125 g (1/2 puodelio) natūralaus jogurto
250 g tarkuoto moliūgo arba moliūgų tyrės
2 AŠ (nubrauktų) kepimo miltelių
1/2 AŠ cinamono
1/4 AŠ muskato
140 g miltų
1/2 puodelio pieno
4 VŠ aliejaus

Paruošimas:
  1. Kiaušinį gerai išplakame su cukrumi ir druska.
  2. Sudedame moliūgų tyrę ir jogurt ir vėl gerai išplakame.
  3. Beriame kepimo miltelius, prieskonius ir militus, išplakame, kad neliktų gumulėlių.
  4. Supilame pieną, išmaišome.
  5. Galiausiai supilame aliejų ir vėl gerai išplakame.
  6. Blynus kepame ant vidutinės ugnies įkaitintoje keptuvėje, lengvai pateptoje aliejumi (aš tai darau su aliejumi sudrėkintu popieriniu rankšluosčiu). Verčiame kai paviršiuje pasirodo oro burbuliukai.
Skanaus!


Šaltinis: Receptų medis

6 komentarai:

  1. Šie blyneliai, mano bloge, jau kelintą mėnesį yra peržiūrėtų receptų top'uose. Smagu, kad ir tau patiko! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai patiko :) Aš dar jais pasimėgavau prie popietinės kavos - atstojo pyragaičius :) Tik man vis vaidenosi, kad kepimo milteliai jaučiasi, todėl kitą kartą (o jis bus, nes moliūgų tyrės dar turiu ohoho)bandysiu mažinti miltelių kiekį :)

      Panaikinti
  2. o kaip suprasti : ,,su aliejumi sudrekintu popieriumi“?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Truputį išaliejuojat popierinį rankšluostį, ne šiaip popierių. Susilankstos lapėlį popierinio rankšluosčio, uždedat ant aliejaus butelio kaklelio, apverčiat butelį, kad truputį išialiejuotų popierius, bet aišku gerai prispaudžiat, kad aliejus neatsidurtų ant grindų :) Ir perbraukiat tokiu rankšluostuku per keptuvės dugną. Jei turite super gerą, blynams kepti, skirtą keptuvę, to daryti nereikia, bet jei keptuvė ne tokia super duper, tai geriau ją truputį patepti aliejumi. Pilti aliejaus į keptuvę nereikėtų, nes tada blynai be reikalo prisigers aliejaus ir bus ne tokie skanūs.
      Tikiuosi dabar aiškiau :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...