2012 m. vasario 3 d., penktadienis

Kalakutienos ir šparaginių pupelių troškinys



Greitai ir paprastai paruošiamas labai skanus patiekalas. Nieko įmantraus, bet juk kartais taip norisi paprasto skonio.

Taigi, mums reikės:
1 didelio svogūno
600 g kalakutienos (tinka ir vištiena)
1 didelės česnako skiltelės
375 g šaldytų šparaginių pupelių
3 nedidelių morkų
4 VŠ grietinės arba grietinėlės
2 VŠ pomidorų padažo
druskos, pipirų
čiobrelių, rozmarino

Paruošimas:
  1. Šparagines pupeles susmulkiname (manosios jau buvo susmulkintos) ir apverdame apie 10 min. pasūdytame vandenyje. Nupilame vandenį.
  2. Svogūną supjaustome ir pkepiname aliejuje, kol pasidarys skaidrus. Suberiame smulkintą česnaką ir trumpai pakepiname, kol paskleis savo aromatą. Beriame čiobrelius, rozmariną.
  3. Suberiame kubeliais supjaustytą kalakutieną ir apkepiname, bet neiškepame iki galo.
  4. Beriame plonai supjaustytas morkas. Troškiname uždengus dangčiu, kol morkos suminkštės, o kalakutiena iškeps.
  5. Supilame nuvarvintas šparagines pupeles, dedame grietinę, pomidorų padažą, pagardiname druska, pipirais.
  6. Viską išmaišome ir patroškiname truputį, kad visi skoniai susimaišytų.
Skanaus!

3 komentarai:

  1. Labai, labai patiko. Tik as dar zirniu idejau, kurie taip pat labai siame troskinyje tiko. Skanu labai. :))))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Super, džiaugiuosi, kad patiko! :) Šis patiekaliukas paprastas kaip 2x2, bet tuo pačiu ir labai skanus :) Žirniai čia tikrai tinka ir dar suteikia papildomų spalvų.
      Ačiū, kad priminėt, nes kameroj dar vis tūno šparaginių pupelių likučiai, o aš nesugalvoju, ką su jomis nuveikti :D

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...