2012 m. vasario 3 d., penktadienis

Skrebučiai/Krutonai (į salotas ar sriubą)


Atmenu, kažkada, kai reikėjo į sriubą skrebučių, ieškojau internete, kaip juos pagaminti. Dabar dariau be "špargalkės". Nors...anokių čia instrukcijų reikia tokiam dalykui... Kaip ten bebūtų, gal kam pravers. Skrebučiai tikras skanumėlis - į sriubą, į salotas ar, tiesiog, triaukšti ir vienus pačius, vietoje traškučių. Didžiam mano nustebimui (visgi su česnaku skrebučiai), mano vaikėzas juos triauškino pilna burna.

Taigi, mums reikės:
baltos duonos
alyvuogių aliejaus
česnako skiltelės
prieskoninių žolelių (aš naudojau Provanso žolelių mišinį)
druskos (nebūtina)

Paruošimas:
  1. Duoną supjaustome riekelėmis, o tada nedideliais kubeliais.
  2. Nedideliame dubenėlyje sumaišome aliejų, išspaustą česnako skiltelę, druską ir prieskonius.
  3. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, beriame duonos kubelius, pašlakstome ant viršaus aliejaus ir prieskonių mišinį ir išmaišome, kad daugmaž visi kubeliai gautų to gėrio.
  4. Kepame iki 160 ar 180 (didelio skirutmo nėra) laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min., kepimo metu vis pamaišant mentele, kad skrustų vienodai.
  5. Laikant sandariai uždarytus, skrebučiai turėtų išlikti traškūs net pora mėnesių, bet tiek neužsilaiko, tai negaliu patvirtinti iš praktikos.

Skanaus!

2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...