2012 m. vasario 9 d., ketvirtadienis

Moliūginiai keksiukai



Šie keksiukai man nedavė ramybės nuo to laiko, kai tik juos pamačiau, nes bent jau išvaizda labai priminė šiuos keksiukus su rikota, kurie buvo nerealūs. Keksiukai tikrai labai skanūs! Ir nepanašūs į paprastus keksiukus savo tekstūra - daug drėgnesni ir sunkesni. Niekas nesuprato, kad jie su moliūgu. Buvo įvertinimų, kad tai daugiau varškės spurga, nei keksiukas. Teisa, buvo vienas dalykas, kuris man nepatiko, bet įtariu, kad receptas niekuo dėtas: man kiek jautėsi aliejaus skonis, ir, įtariu, kad čia mane pavedė svarstyklės, nes jau kai jį pyliau (matavau pagal svorį, nematavau puodeliu) iš akies atrodė, kad aliejaus gerokai per daug. Taigi, kitą kartą (o jis tikrai bus) matuosiu puodeliais ir bandysiu persverti, gal tikrai mano svarstyklės jau atitarnavo... Ir/arba aliejų pakeisiu sviestu, jo skonis man nemaišys :D

Taigi, mums reikės (~16 keksiukų):
1 1/2 puodelio (210 g) miltų
3/4 puodelio (150 g) cukraus
2 AŠ kepimo miltelių
žiupsnio druskos
1 puodelio (300 g) moliūgų tyrės
2 didelių kiaušinių
1/2 puodelio (145 g) aliejaus
125 g natūralaus jogurto

Paruošimas:
  1. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijojame.
  2. Viename dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus: miltus, cukrų, druską.
  3. Kitame dubenyje sumaišome visus "šlapius" ingredientus: lengvai išplaktus kiaušinius, moliūgų tyrę, aliejų ir jogurtą.
  4. Sumaišome sausus ir "šlapius" ingredientus viename dubenyje. Nepermaišome, nes keksiukai to nemėgsta.
  5. Paskirstome tešlą keksiukų formelėse.
  6. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol keksiukai gražiai parus, o ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas.
Skanaus!



Šaltinis: Saulėta virtuvė

9 komentarai:

  1. Laba patiko :) Keičiant aliejų sviestu, kiek pastarojo reikėtų dėti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Geras klausimas :) Aš kai kepsiu antrą kartą juos, sviesto bandysiu dėti tiek pat ml, kiek reikėjo aliejaus. Eksperimentuosiu taip sakant :)

      Panaikinti
  2. Aš iš karto aliejų keičiau sviestu, matavau iš akies, dėjau apie 60-70 gr 6 keksiukams (paprastai kituose receptuose reikia panašaus kiekio sviesto). Buvo tikrai skanūs, net nesitikėjau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Fainiai, kad patiko :) Ir ačiū, kad pasidalinote patirtimi apie sviestą! :)

      Panaikinti
  3. kepiau dideli keksa, vietoj aliejaus, dejau sviesta ir kokosu alieju. taippat atskirai isplakiau baltymus. dar idejau kokoso drozliu. gavosi labai purus ir skanus pyragas. Aciu uz recepta.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikiu, kad keksas buvo purus - išplakti baltymai natūralus kėliklis. Įsivaizduoju, kad keksiukai buvo tiesiog nerealūs!

      Panaikinti
  4. Ka tik isbandziau.. Niu man tai nereaaaaaaaaaallllllllllus.... keksiukai..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kepiau ir aš - tik keksą, padvigubinusi ingredientų kiekį. Išėjo purus, šiek tiek drėnokas, kvepiantis sviestu kepinys :) Jis bus mano mėgstamiausių saldumynų sąraše! Dėkui Jums už puikų receptą ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...