Improvizacija vakarienei iš to, kas yra šaldytuve. Labai, netgi labai labai pavykusi improvizacija. Tokie sumuštinukai tinka ne tik lengvai vakarienei, bet ir kaip užkandis ant vaišių stalo. Tik tada reikėtų pasistengti paruošti juos gražiau nei, kad aš padariau :)
Taigi, mums reikės:
baltos duonos riekelių
1/2 avokado
~150 g sūdytos lašišos
1/3 ilgavaisio agurko
mažo mėlynojo svogūno
2 česnako skiltelių (manosios buvo mikroskopinės, taigi 90 proc. česnako liko spaustuke, todėl česnako skonio man trūko)
citrinos sulčių
pipirų, krapų
druskos (man neprireikė, pakako sūrumo nuo lašišos)
tepamo kreminio varškės sūrelio aka Rama Creme Bonjour, Philadelphia ir pan.
Paruošimas:
- Avokadą, agurką, lašišą, svogūną supjaustome mažais kubeliais.
- Pašlakstome citrinos sultimis.
- Pagardiname pipiriais, pluošteliu smulkintų krapų, įspaudžiame česnako skilteles.
- Viską išmaišome.
- Baltos duonos riekeles paskrudiname (kad taip būtų skaniau, suvokiau bevalgydama), užtepame varškės kremo ir gražiai paskirstome paruoštą lašišos ir daržovių mišinį.
Papildymas (2011 12 09):
Antrą kartą darydama nepatingėjau paskrudinti, o vietoje svogūno naudojau porą. labai labai skanu!
Jez kaip seiles kauptis pardejo...nu nerealiai skaniai nuskambejo! Zinok, meginsiu kokiems savaitgalio pusryciam ant sviezios duonos riekeles ♥
AtsakytiPanaikintiP.S. nesikabink prie savo ruosimo, nezinau ko tau cia truksta! Smulkiau niekas nesugebetu produktu niekas supjaustyti!
Ačiū, Aguonėl ;) O sumuštinukai tai tikrai skanūs buvo :) kartosiu tikrai :)
AtsakytiPanaikintiNemėgstu avokadų, bet namie atsirado keletas, tad teko iešoti, kur panaudoti :D susiradau šį receptą ir tikrai nenusivyliau - nuostabus skonis! sudėjau netgi ne puse, o visą avokadą, ir viskas gavosi puikiai!
AtsakytiPanaikintiMan dvigubai smagu tai skaityti :) Galbūt suteiksite avokadui dar vieną šansą :) Gal dar atrasite receptų su avokadu, kurie patiks. Juk avokadas toks vertingas.
Panaikintibe avokado tikrai skaniau!
AtsakytiPanaikintiSveiki.O lašiša turi būti sūdyta?Galiu naudoti rukytą?Skonis nenukentės?Nekantrauju šiandien pagaminti.
AtsakytiPanaikintiSveiki, lašiša turi būti sūdyta (angl. cured), tikrai ne šviežia. Šviežios lašišos niekaip neapdorotos (čia neužtenka prieš ruošiant tiesiog pabarstyti druska) valgyti negalima. Su rūkyta skonis bus kitoks, tačiau nemanau, kad labai sugadinsit reikalus :) Mano mėgiamiausi psuryčiai dabar - juodos duonos riekė, ant viršaus pusė avokado, o viską vainikuoja šaltai rūkyta lašiša. :)
Panaikinti