2011 m. gruodžio 7 d., trečiadienis

Šokoladinis bananų pyragas


Kai aš žiūrėjau į liūdnus bananus, o jie į mane, svarsčiau, ar kepti šią Bananų duoną, kurią jau kepiau ne kartą (o tai reiškia, kad ji man LABAI skani, jei jau kepu daugiau nei vieną kartą) ar išbandyti ką nors naujo. Naujienų troškimas nugalėjo. Kai paragavau tik iškepusi, pagalvojau, kad ech, reikėjo kepti savo nulylėtinę. Bet! Kai jau valgiau gerai atvėsusį ir dieną pastovėjusį pyragą kardinaliai pakeičiau nuomonę. Pyragas nuo bananų labai drėgnas, "sunkus", aromatingas (maniškiui, pyragų ekspertui tas aromatas kažko kliūna), šokoladas, savaime suprantama, taip pat prideda savo puikų skonį. Net po trijų dienų jis vis dar buvo toks pats ir aš jį valgydama tikrai mėgavausi. Taigi dabar rašydama galvoju ar abiems kepiniams paskirti pirmą vietą, o jei ne, kuriam "duoti" pirmą, o kuriam antrą. Kaip ten bebūtų šis tikrai vertas kartojimo. Labai rekomenduoju!

Taigi, mums reikės:
150 g tirpinto atvėsinto sviesto
175 g cukraus
3 kiaušinių
175 ml miltų
1 AŠ kepimo miltelių
100 g juodojo šokolado (naudojau paprastą Karūnos)
2 pernokusių bananų

Paruošimas:
  1. Vandens garų vonelėje ištirpiname šokoladą. 
  2. Bananus sutriname iki vientisos tyrelės.
  3. Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais.
  4. Gerai išplakame tirpintą sviestą su cukrumi.
  5. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant, kad neliktų kiaušinio pėdsakų.
  6. Į plakinį suberiame miltus ir atsargiai išmaišome.
  7. Supilame tirpintą ir pravėsusį šokoladą ir trintus bananus. Išmaišome.
  8. Pilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Aš kepiau silikoninėje apvalioje kekso formoje su skyle.
  9. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 minutes (maniškis iškepė per 30 min.). Ar iškepė, tikriname mediniu pagaliuku - jis turi būti sausas.
Skanaus!

P.S. Pabandžiau šokoladą tirpinti mikrobangėje, kaip tai siūlė daryti pyrago autorė. Dariau taip pirmą kartą. Palikau šokoladą tirpintis be priežiūros. Namai smirdėjo tris dienas, mikrobangė nors perplauta kelis kartus tebesmirda vis dar. Kai ištraukiau šokoladą, jis jau buvo ne tik, kad ištirpęs, bet viduryje jau buvo gana nemažas nuodėgulys. Teko antrą kartą šokoladą tirpinti man įprastu būdu....



Šaltinis: Little world

7 komentarai:

  1. Džiaugiuosi, kad pyragas patiko :) O šokoladą kiek tirpinau mikrobangų krosnelėje, nėra prisvilęs. Galbūt jūs per ilgai jį laikėte, užtenka keliasdešimt sekundžių, tada ištraukiam, pamaišom, ir jei dar nepakankamai skystas, dar keliasdešimt sekundžių.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Patiko tai tikrai, ačiū ;) O dėl šokolado, gali būti, kad per ilgai palikau... Iš pradžių po kiek laiko šokoladas buvo vis dar kietas, uždėjau ilgesnį laiką, ir tada....

    AtsakytiPanaikinti
  3. Susiruosiau kepti pyraga ir kai priejo eile miltams, suabejojau ar juos tikrai matuoti mililitrais ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai tikraią :) čia tikriausiai vienas iš tų atvejų, kai labai skubėjau ir nepasvėriau :) TIkiuosi norsd kepti pyragą dar nepraėjo :)

      Panaikinti
  4. Vis griztu prie sio recepto, tiesiog nuostabus.
    Del sokolado: as tirpinu sviesta mazame puode ant ugnies ir idedu sokolada. Taip sokoladas labai graziai istirpsta ir receptas siek tiek supaprasteja. Rezultatas kol kas nenuvyle.
    Miltu idedu siek tiek daugiau, manau sitam receptui labai svarbu, kad butu paknakami tvirta tesla, nes kitaip neiskils.
    Dabar kepa orkaiteje, negaliu sulaukti. Aciu uz recepta!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...