2011 m. gruodžio 21 d., trečiadienis

Moliūgo ir vištienos sriuba su manais



Mano vaikas kai valgo, po pirmo šaukšto dažnai sako "MmM". Šią sriubą valgydamas, taip sakė po kiekvieno šaukšto (suvalgė dvigubą parciją). Na, o grįžęs tėtis sūnui pritarė :) Jei atvirai, man taip pat norėjosi taip sakyti :) Sriuba fantastiškai skani! Lengvai ir greitai paruošiama. Be jokių šakar makar ypatingų priedų. Pastaruoju metu tai skaniausia mano virta ir/ar ragauta sriuba. Leisiu sau pasakyti, kad privalote išsivirti šios sriubos!

Taigi, mums reikės:
450 g moliūgo (jau nuvalyto)
pusė vištos krūtinėlės
1 didelio svgūno
1 didelės česnako skiltelės
1 sultinio kubelio (naudojau daržovių)
~2 VŠ manų kruopų
druskos, lauro lapo, džiovinto česnako granulių
~100 ml grietinėlės

Paruošimas:
Galimi du paruošimo būdai. Pirmas, paprasčiausias, kaip darė Beata - tame puode, kuriame virsime sriubą ant sviesto pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, po to smulkintą česnaką, bei mažais kubeliais pjaustytą  moliūgą. Dedame smulkiai supjaustytą vištos krūtinėlę ir užpilame sultiniu. Bet aš dariau kitaip ir vienu indu plauti buvo daugiau, bet man šis procesas labiau patiko:
  1. Keptuvėje svieste su trupučiu aliejaus (kad sviestas nedegtų) pakepiname smulkiai supjaustytą svogūna.
  2. Kai svogūnas pasidaro skaidrus, dedame smulkintą česnaką. Kepiname trumpai, tik kol česnakas paskleis savo aromatą.
  3. Į keptuvę suberiame nedideliais kubeliais pjaustytą moliūgą ir šiek tiek pakepiname.
  4. Keptas daržoves supilame į puodą, kuriame virsime sriubą.
  5. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname labai mažais kubeliais supjaustytą vištos krūtinėlę. Kepinant paskaniname druska ir džiovintomis česnako granulėmis. Pastarąjį prieskonį galima praleisti, arba galima baigiant kepti mėsytei įspausti dar vieną nedidelę česnako skiltelę. Mėsą tik apkepiname, nėra tikslo jos visiškai iškepti, nes ji dar virs. Visą vištieną su visomis sultimis, jei jų atsirado, verčiame į puodą pas daržoves.
  6. Užpilame daržovių sultiniu, arba vandeniu + sultinio kubelis.
  7. Verdame neilgai, nes moliūgas išverda greitai, vištiena jau apkepta irgi išverda greitai. Mano moliūgas visai suvirė ir išsileido. Man taip skaniau.
  8. Bebaigianti virti beriame manų kruopas, išmaišome ir paliekame virti dar 5 minutes (daugiausiai).
  9. Pabaigoje sriubą užbaltiname grietinėle ir truputį pašildome, bet neužviriname.
Skanaus!!!



Šaltinis: 11-ta Beatos virtuvė laida

Papildyta (2014 02 07): Šiai  puikiai sriubai dedikavusi ant palangės gerai išsilaikiusį paskutinį moliūgą, šį kartą viską gaminau tame pačiame puode, kuriame ir virė sriuba. Dabar laiką branginu labiau :) Ir sriubą papildžiau pora morkų - pakepinusi svogūną, šalia jo subėriau ir burokine tarka sutarkuotas morkas, o toliau viską dariau, kaip aprašyta aukščiau.

4 komentarai:

  1. Kokio riebumo grietinėlę naudojate?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš visada perku riebią, bet manau, tiktų ir liesa.

      Panaikinti
  2. Skanumėlis, puiki sriuba! Valgė net mažoji (1 m. 3 mėn.) mėsos ir daržovių nevalgytoja, ir vyras, kuris nemėgsta moliūgų, srėbė pasigardžiuodamas:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. mm, man ši sriuba viena iš skaniausių, smagu, kad patiko ir Jūsų šeimai :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...