2011 m. lapkričio 5 d., šeštadienis

Kepta kalakuto krūtinėlė



Sudomino mane šis receptas tuo, kad mėsa kepama tik 15 min. Pagalvojau, reikia išbandyti! Kaip gerai tas smalsumas moteriškas. Rezultatas puikus! Mėsytė minkšta, sultinga, bent jau man. Na, o sumuštinių specialistui ji pasirodė sausaoka. Kur gi ne, jei lygini su vandens primasažuotais pirktiniais kumpeliais (va, paburbėjau). Labai skaniai aš ją valgiau užsidėjusi ant juodos duonos, užteptos prieskoniniu sviestu. Taigi ji puikiai tinka kaip šaltas užkandis. Pats skonis man pasirodė švelnokas ir gal kiek trūko druskos, bet labai nedaug. Tikrai verta kartoti dar kartą ir eksperimentuoti su prieskoniais.

Taigi, mums reikės:
800 g kalakuto krūtinėlės
2 AŠ česnako granulių
kario
1/4 AŠ druskos
juodųjų pipirų
žiupsnis čili dribsnių
2 VŠ aliejaus

Sūrymui:

25 g (~30 ml) druskos
1 l vandens


Paruošimas:
  1. Sūrymui skirtą druską ištirpiname litre vandens ir dedame į jį nuplautą kalakuto krūtinėlę. Paliekame šaldytuve 2 val.
  2. Po 2 val. krūtinėlę išimame iš sūrymo, nuskalaujame švariu vandeniu ir nusausiname.
  3. Visus nurodytus prieskonius (žinoma, galima rinktis ir kitus) sumaišome su aliejumi ir gauta košele ištriname kalakuto krūtinėlę.
  4. Dedame krūtinėlę į kepimo skardą.
  5. Kepame iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min. Vėliau orkaitę išjungiame ir joje laikome krūtinėlę dar 2 valandas (aš laikiau 1,5 val. nes mano orkaitė įkaito iki 270 laipsnių). Orkaitės durelių neatidarinėjame!
Skanaus!

P.S. Originaliame recepte naudojamos ne česnako granulės, o krūtinėlė keliose vietose įpjaunama ir sukaišiojama kelios česnako skiltelės. Bet aš patingėjau terliotis.


Šaltinis: Sonatinos receptai

7 komentarai:

  1. neeilinis pagaminimo būdas..;) tik man kilo klausimas, kodėl reikia taip ilgai laikyti orkaitėje - nes mano senukė orkaitė jau po pusvalandžio tampa vėsi:(..ar tai reiškia, kad turiu ilgiau kepti nei 15min?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Va, va ir aš tokią gaminu, tik stengiuosi ją gaminti vakare, o išjungusi orkaitę laikau ją ten per naktį (neatidarydama durellių, aišku). Labai skaniai gaunasi, o svarbiausia žinai ką valgai, ne taip, kaip su parduotuviniais kumpeliais :) Kad nebūtų per sausa, kepu didesnį, nei 1 kg gabalą, tai ne taip išsausėja ir būna sultingesnė mėsytė.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oditėle, geras klausimas dėl orkaitės... Mano orkaitėje yra termometras, kuris po trumpo laiko pradėjo rodyti, kad temperatūra orkaitėje visai nukrito. Supergyvenau, bet nusprendžiau išlaukti nurodytą laiką ir pasirodė, kad ten visai karšta. Kai mėsa trumpai gauna tiesioginį karštį, ji ne taip išsausėja. Aš bent jau taip manau :)Pabandyk su nedidelio svorio, panašiaip kaip mano krūtinėle ir padaryk, kaip pataria Rennie - palikti per naktį. Tikrai užteks šilumos. Na nebent Tavo orkaitė visai kiaura :)
    Rennie - visiškai sutinku, kai žinau ką valgau, man daaaug ramiau. Ir ačiū už patarimą dėl svorio, kitą sykį kepsiu didesnį šmotelį :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vilma,norejau Jusu paklausti,jei krutineles svoris didesnis,ar uzteks 15min.???Ar laika reikia pagal svori reguliuoti?Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tos 15 minučių tikrai turėtų būti pakankamos. Nepamirškite, kad paskui krūtinėlė šildysis orkaitėje net 2 valandas. Originaliame recepte buvo naudojama 1 kg krūtinėlė ir orkaitėje patupėjo tik 1,5 valandos, tad tikrai galite nebijoti :)

      Panaikinti
  5. Dekoju uz greita atsakyma...tikrai isbandysiu Jusu receptuka.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Viskas pavyko puikiai ir skaniai...Tad aciu Jums,Vilma,uz si receptuka...Sekanti karta bandysiu slyvomis ar abrikosais idaryti...
      Su sventemis Jus...

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...