2022 m. spalio 4 d., antradienis

Minkštos kaip debesėliai cinamoninės bandelės

 

Su cinamonių bandelių diena! Švenčia švedai, o mes kartu su jais!
 
Atsikandusi šios bandelės aš kone apsiverkiau: kai mokiausi mokykloje, valgykloje buvo paprastutės bandelės, suformuotos kaip 💩 ir apibarstytos cukraus pudra. Buvo nesaldžios, saldumas - daugiausia nuo cukraus pudros, o jos pačios buvo kaip debesėliai lengvos, purios, minkštos. Kai atsikandau ką tik iškeptos ŠIOS bandelės, tai buvo - TAI! Aš jas tikrai dar kepsiu su be nieko, ir valgysiu pasislėpusi. Kad paporinčiau, kokios skanios šios bandelės pasakysiu, kad iki jų iškepimo dienos pastaruosius 12 mėnesių desertą valgiau nedaug kartų, ant vienos rankos pirštų suskaičiuotum, na gerai - ant abiejų. Bet per metus! Taigi, tą dieną, kai iškepiau šias bandeles, aš jų suvalgiau 4 (keturias!).

Šios bandelės yra King Arthur Baking 2021 metų topinis receptas - kai visas pasaulis sėdėjo namie ir kepė cinamonines bandeles. Pačios bandelės tik iškepę tikrai minkštutės, tiesiog orinės, vėliau struktūra kiek sutvirtėja, bet vis tiek išlieka itin minkšta. O cinamonas ir cukrus su mieline tešla yra "match made in heaven" (tobula kombinacija), tai jau aišku kuo seniausiai visiems. 

Šios bandelės keptos su tangzhong - azijietiška mielinių kepinių metodika, kuomet naudojamas plikytas įmaišalas, kurio dėka kepinys yra minkštas, purus ir toks išlieka ilgiau, nei įprastai mieliniai kepiniai.



Taigi, mums reikės (12 bandelių):
Tangzhong įmaišalui:
130 ml (1/2 puodelio, 113 g) pieno
25 g (3 VŠ) miltų

Tešlai:
170 ml ((2/3 puodelio, 151 g) pieno, šalto
300 g (2 1/2 puodelio) miltų
1 AŠ (6 g) druskos
2 VŠ (25 g) cukraus
1 1/3 AŠ sausų mielių
57 g sviesto, minkšto 

Įdarui:
14 g sviesto, tirpinto
100 g (1/2 puodelio) rudo cukraus
2 VŠ (14 g) miltų
3-4 AŠ cinamono
žiupsnelio druskos

Aptepimui:
20 g sviesto, tirpinto

Glajui (nedariau):
20 g sviesto, tirpinto
1 AŠ vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
170 g (1 1/2 puodelio) cukraus pudros
1-2 VŠ grietinėlės arba pieno, glajaus tirštumo reguliavimui


Paruošimas:
  1. Tangzhong įmaišalui skirtus produktus pilame į puodą, išmaišome iki vientisos masės.
  2. Puodą su mase dedame ant ugnies ir kaitiname nuolat maišant kol sutirštės.
  3. Paruoštą tanghzong įmaišalą perkeliame į indą, kuriame maišysime tešlą. 
  4. Tešlai skirtą pieną pilame į indą pas įmaišalą, įsijojame miltus ir suberiame likusius ingredientus. 
  5. Užminkome tešlą kol taps elastinga ir tolygi, bet dar šiek tiek lipni. Rankomis reikėtų minkyti apie 15 minnučių, kombainu - 10-12 minučių.  
  6. Suformuojame tešlą į rutulį, grąžiname į indą, uždengiame ir paliekame 1-1,5 val. pakilti arba kol tešla padidės dvigubai.
  7. Įdarui skirtus produktus sumaišome ir atidedame į šalį. 
  8. Pakilusią tešlą iškočiojame į stačiakampį, maždaug 0,7 cm storio (originale 9 bandelėms - 1,3 cm storio.
  9. Tolygiai paskirstome įdarą, paliekant vieną ilgąją kraštinę 1,5 cm neužbarstytą.
  10. Suvyniojame tešlą į ritinį, pradedant ilgąją užbarstyta kraštine.
  11. Supjaustome ritinį į 4-5 cm storio riekėmis ir išdėliojame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, paliekant bent 4 cm tarpus. 
  12. Skardą uždengiame ir paliekame 0,5-1 val. pakilti, kol bandelės išsipūs, o paspaudus neatsistatys iš karto.
  13. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 14 min., jei norisi minkštesnių bandelių, 18 min. - jei norisi labiau apskrudusių.
  14. Iškepusias bandeles aptepame sviestu. 
  15. Prieš aptepant glajumi, bandeles atvėsiname 10-15 minučių. 
  16. Glajui skirtus produktus sumaišome ir aptepame pravėsusias bandeles. 
Skanaus!


1 komentaras:

  1. Man atrodo recepte yra klaida:). Trys valgomi šaukštao miltų sveria daugiau nei 25g.😌

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...