2013 m. vasario 28 d., ketvirtadienis

Avokado ir tuno salotos


Dažniausiai aš nedalyvauju jokiuose tinklaraštininkų veiklose, nes tokia aš ir kulinarė, atsiprašant. Bet šį kartą pagalvojau - reikia pasirįžti! Atsigavus Languotos prijuostės projektui, bandau spėti į paskutinį traukinį ir papasakoti "ką iš tikrųjų valgo blogeris?". 
Tai ką gi aš ir mano šeima valgome?  Į virtuvę aš įžengiau sąlyginai neseniai, ir dar nesijaučiu joje labai laisvai, todėl mano tinklaraštyje apstu paprastų, neįmantrių patiekalų, todėl mūsų racionas daugiau mažiau matosi kaip ant delno. 
Pusryčiai - mano vyras kiekvieną darbo dieną metai iš metų pusryčiams valgo sumuštinius ir vargo nemato. Mane tokia rutina nužudytų, todėl ją paįvairinu granola, jogurtu ir įvairiais priedais arba avižine koše. Savaitgaliais galima sau leisti ilgesnius ir skanesnius pusryčius, tokius kaip blynai, prancūziški skrebučiai, omletas ar kiaušinienė (mano vyras kepa tobulą kiaušinienę, būtinai reikės kada nors pasidalinti receptu, nors jis ir nesudėtingas), skrebutis su kiaušiniu ir pan.
Pietūs - jei tai savaitgalis, tai dažniausiai gaminu ką nors įdomesnio ir tai, kam nežtenka laiko vakarais. Ir dažniausiai tai patenka į mano tinklaraštį. Na nebent suvalgome labai greitai, arba labai nebūna nuotaikos ar apšvietimo fotografavimui. Darbo dienomis, pietūs būna tai, kas liko nuo vakarykštės vakarienės. Gaila, bet sriuba mūsų valgiaraštyje būna retai. Ne todėl, kad nemėgstame, bet dėl to, kad šiokią dieną prašmatniam meniu iš trijų patiekalų nebelieka laiko. Verdu tik savaitgaliais ir tik dėl vaiko, nes jis pripratęs kiekvieną dieną gauti sriubos pietums ir bent jau jas valgo, skirtingai nei visa kita.
Vakarienės - darbo dieną jos turi būti greitos. Todėl dažnai vakarienei būna troškiniai, salotos. Neseniai atradau makaronus/lakštinius/pastą. Greitai sumeistrauji padažą, išverdi makaronus ir vuala! Na, o savaitgalinės vakarienės, vėl gi, žr. čia. :)
Pradžioje mano tinklaraščio gyvavimo pagrindiniai įrašai buvo apie saldumynus. Dėl to, kad juos be galo mėgstu gaminti. Bet valgytojų namie ne tiek ir daug, o kai pati turiu naikinti saldumynus, tai naktį pikti padarėliai kalorijos suelnda į mano drabužių spintą ir sumažina drabužius... Ir kai vieną kartą skaudančia širdimi man teko išmesti trečdalį tiramisu, nes viena pati jau nebeįveikiau, saldumynai namie kepami ar gaminami tik tada, kai laukiame svečių arba einame į svečius.

Kad nebūtų šis įrašas tiesiog pilstymas iš tuščio į kiaurą, dalinuosi salotų, kurios yra vienos iš mūsų mėgiamiausių ir kurias neretai gaminu vakarienei. Receptą turėjau sugalvoti pati, nes avokadai buvo skirti dar vienoms be galo skanioms salotoms su krevetėmis, bet gaminimo procese paaiškėjo, kad krevetės salotoms jau nebetinka. Rezultate - turime dar vienas labai skanias salotas!

Taigi, mums reikės (2 alkanesniems valgytojams):
2 teisingai prinokusių avokadų
indelio tuno savo sultyse
1/3 ar 1/2 ilgavaisio agurko
1 pomidoro
2 kietai virtų kiaušinių
nedidelio mėlynojo svogūno
2 česnako skiltelių
citrinos sulčių
druskos, pipirų

Paruošimas:
  1. Avokadą supjaustoem kubeliais ir apšlakstome citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  2. Visas daržoves supjaustome ir beriame pas avokadą. 
  3. Sudedame tuną, pjaustytus kiaušinius, pagardiname druska, pipirais, paragaujame ar netrūksta citrnos rūgštelės. 
  4. Valgome su juoda duona ir užgeriame baltu vynu.


Skanaus!



2 komentarai:

  1. Ojergutėliau, kad man taip nutiktų, kad nebegalėčiau įveikti deserto. Nebūna, deja :( Užtai tie pikti padarėliai mano spintoje turi nuolatinį darbą. Bjaurybės :D Gražus įrašas, smagu skaityti apie tokius panašius rūpesčius, susijusius su receptų atsiradimu bloge, kaip pvz., "apšvietimo trūkumas". Bet aš jau džiaugiuosi, kad pavasaris ir dienos ilgesnės :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) tai jei ne tie bjaurybės spintoje, man joks desertas nebūtų neįveikiamas :D
      Pavasariu ir aš džiaugiuosi, tada bent galėsiu pasidalinti ką vakarienei valgome :))

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...