2012 m. sausio 13 d., penktadienis

Vištienos ir daržovių troškinys, galėjęs būti pyragu


Labai labai skanus troškinys! Originaliai, jis turėjo būti ne šiaip sau troškinys, bet pyragas-troškinys, bet aš tingėjau terliotis. Kaip ten bebūtų, troškinys super! Ir būtinai reikės ateityje jį paversti pyragu. Pats patiekalas labai paprastas, daržovs galima rinktis tas, kurias turite. Trumpai tariant, laisvę fantazijai!

Taigi, mums reikės (2-3 poricijoms):
4 vištų šlaunelių mėsos (aš naudojau krūtinėlę)
1 svogūno
2 morkų
1 saliero lapkočio
pievagrybių, žaliųjų žirnelių, cukinijos, moliūgo (pasirinktinai, arba visko kartu, aš naudojau viską, išskyrus cukiniją)

1 kupino VŠ miltų
1 VŠ sviesto

juodųjų pipirų
čiobrelių
1 kubelio vištienos sultinio
2 kupinų AŠ Dižono garstyčių
1 stiklinės pieno

300 g sluoksniuotos bemielės tešlos
kmynų

Paruošimas:
  1. Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais.
  2. Įkaitiname keptuvę su trupučiu aliejaus ir pakeliname vištieną.
  3. Pas vištieną dedame smulkiai supjaustytą svogūną ir kepame kol suminkštės ir pasidarys skaidrus.
  4. Sudedame kubeliais pjaustytas morkas, smulkintą saliero lapkotį, smulkintus pievagrybius, žirnelius ir kubeliais pjaustytą cukiniją.
  5. Uždengiame ir troškiname apie 15 min.
  6. Mažoje keptuvėje ar prikaistuvyje ištirpiname šaukštą sviesto ir suberiame miltus. Išmaišome ir gauname tirštą košę.
  7. Į troškinį dedame prieskonius: čiobrelius, pipirus, sultinio kubelį ir garstyčias.
  8. Įpilame stiklinę pieno ir išmaišome. Daržovės turėtų plaukioti gana slystame padaže. Viską patroškiname kelias minutes.
  9. Į troškinį įdedame sviesto ir miltų košę ir viską išmaišome. Kaitiname maišant kol troškinys sutirštėja.
  10. Jei netingite, sluoksniuotą tešlą (iš anksto išimtą iš šaldiklio, pagal instrukcijas ant pakelio) iškočiojame. 
  11. Troškinį pilame į indą, kurį galima kišti į orkaitę. Ant indo užklojame iškočiotą tešlos lakštą. Pritvirtiname tešlą prie indo kraštų, padarome įpjovą (~poros centimetrų) tešloje garams išeiti . Šiek tiek pabadome tešlą šakute ir pabarstome kmynais.
  12. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol iškeps pyrago stogas. Aš kepiau apie 30-40 min., kol suminkštėjo morkos.
Skanaus!

Šaltinis: Knyga Beatos virtuvė

4 komentarai:

  1. Kaip tik sian apie ji galvojau :D Tavo atrodo labai skanus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. OO, jis tikrai buvo skanus, ačiū! :) Paprastas ir tuo pačiu turtingas skoniu. O jei dar būčiau netingėjusi jo pakelti iki pyrago statuso, tai apskritai prašmatnus patiekalas būtų buvęs :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. receptas is pirmosios Beatos virtuves knygos :)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na taip, aiškiai - juodu ant velniai žino kokios spalvos parašyta recepto pabaigoje :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...